Додик: „Немачки модел“ је подметање странаца Србима

ПРЕДЕДНИК РС ПОВОДОМ ПАЖЊЕ КОЈУ ЈЕ У ЈАВНОСТИ ИЗАЗВАО ЊЕГОВ АУТОРСКИ ТЕКСТ „ШТА СТРАНЦИ ХОЋЕ?“

* „Уколико су жељели да помогну Србима и да буду на страни добрих решења на Балкану, онда је једино било исправно, пошто су Источна и Западна Немачка биле две државе једног народа, да су понудиле модел да те двије државе буду Република Српска и Србија које ће се касније ујединити у једну државу

_________________________________________________________

        СВИ знају да су Косово и Метохија отети од Србије, а предложени немачки модел уређења односа представља подметање странаца Србима, истакао је председник Републике Српске Милорад Додик и поновио да Косово не може бити држава јер је део Србије.

        - Председник владе самопроглашеног Косова Аљбин Курти прича да то неће бити Република Српска. Наравно да неће јер је Косово саставни део Србије. Србија брани свој територијални интегритет као што то раде све друге државе света - рекао је Додик, говорећи о великој пажњи коју је у јавности изазвао његовог ауторски текст "Шта странци хоће?".

        Додик је рекао да чује да сада неки предлажу да питање јужне српске покрајине Косова и Метохије и Србије буде уређено према немачком моделу.

         - Уколико су желели да помогну Србима и да буду на страни добрих решења на Балкану, онда је једино било исправно, пошто су Источна и Западна Немачка биле две државе једног народа, да су понудиле модел да те две државе буду Република Српска и Србија које ће се касније ујединити у једну државу - истакао је Додик и додао да је тај немачки модел лажно подметање странаца Србима.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари