Додик: Немачка на Балкану води опасну и антисрпску политику - Шмит измишља сусрете са мном

ПРЕДСЕДНИК РС НАВЕО ДА ЈЕ СА ШМИТОМ РАЗГОВАРАО ДОК ЈЕ БИО МИНИСТАР ПОЉОПРИВРЕДЕ НЕМАЧКЕ

* „Немачка мисли да може да наметне своје политике. Она стоји иза Албанаца на Косову, у БиХ је на муслиманској страни и Шмит је дошао да ту политику спроводи, као и судија из Немачке у Уставном суду БиХ“

_________________________________________________________

          ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао је да Кристијан Шмит измишља када говори о наводним сусретима са њим, јер нема никакве ингеренције, посебно не као високи представник у БиХ.

          Додик је нагласио да Шмит у Бањалуци може наћи двоје-троје људи са којима ће се срести, али никога ко представља институције Српске.

          - Немачка на Балкану води опасну и антисрпску политику, мисли да може да наметне своје политике. Она стоји иза Албанаца на Косову, у БиХ је на муслиманској страни и Шмит је дошао да ту политику спроводи, као и судија из Немачке у Уставном суду БиХ. То смо препознали и рекли смо да нећемо - рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

          Додик је напоменуо да је тачно да је Шмит, посредством немачког амбасадора у БиХ, тражио да разговарају у вези са његовим именовањем као високог представника.

          - Да је фер, рекао би да сам му и тада поручио да не долази у БиХ. Не могу да верујем да су такви људи раније управљали немачким системима, привредом, да сада покушавају да се наметну, а склони су да од свега направе лаж и измишљотину - истакао је Додик.

          Председник Српске је навео да је са Шмитом разговарао у време док је био министар пољопривреде Немачке када је долазио да би решили одређено питање и када се није ни назирало да ће у БиХ бити у "лажљивој мисији високог представника".

           https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=502591

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари