Додик: Нема пута БиХ у НАТО, а ни мапе НАТО-пута док је Српска унутра

„СВЕ ШТО ЈЕ БЕЋИРОВИЋ РЕКАО У БРИСЕЛУ – НИЈЕ СТАВ ПРЕДСЕДНИШТВА БиХ, ВЕЋ – ЊЕГОВ ЛИЧНИ“

Јенс Столтенберг и Денис Бећировић

* Председник РС Милорад ДОДИК: Забрињава чињеница да су се челници НАТО одлучили за овакав формат састанка, пренебрегавајући чињеницу да један члан Председништва не може износити ставове тог органа, нити представљати БиХ ако о томе не постоји договор

___________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао је да је Денис Бећировић био у приватној посети седишту НАТО савеза у Бриселу и све што је тим поводом изјавио не представља став Председништва БиХ, већ његов лично.

       - Забрињава чињеница што су се челници НАТО одлучили за овакав формат састанка, пренебрегавајући чињеницу да један члан Председништва не може износити ставове тог органа, нити представљати БиХ ако о томе не постоји договор - нагласио је Додик за Срну.

       Замољен да прокоментарише Бећировићеву изјаву да је данас у Бриселу предложио нови приступу интензивирању НАТО интеграција БиХ кроз заједничку мапу пута према којој би се БиХ могао упутити позив за чланство у НАТО у што краћем року, Додик је истакао да БиХ не иде у НАТО интеграције и да је то добро познат став Републике Српске.

       - Никакве мапе пута о којима говори Бећировић нису прошле Председништво нити могу проћи. Све добре вести које из Брисела шаље бошњачки члан Председништва Денис Бећировић вероватно су добре само његовим политичким истомишљеницима. То нису добре вести за БиХ, бар не док је Република Српска унутра - поручио је председник Српске.

       (Срна)


 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари