Додик: Неки званичници ЕУ прете Републици Српској, а више не могу помоћи ни себи!

УПОЗОРИО: ВЛАСТ НА НИВОУ БиХ СА ГУБИТНИЦИМА ИЗ СРПСКЕ? ТО ЈЕ МОГУЋЕ, АЛИ – ЛОШЕ!

* „Верујем да ћемо поново имати четири делегата у Дому народа Парламентарне скупштине БИХ, имаћемо члана Председништва, имаћемо власт у Републици Српској, а то ће можда само убрзати неке наше одлуке

* „Имам договор са лидером ХДЗ-а БиХ Драганом Човићем за наставак партнерства. До сада је договорено да ћемо све пратити са ХДЗ-ом. Драган Човић и ја имамо тај договор и ми ћемо прије него што било шта будемо договарали са федералним партнерима апсолутно дефинисати и прецизирати нашу политику

____________________________________________________________

         БИЋЕ лоше ако се на нивоу БиХ власт формира са изборним губитницима из Републике Српске – упозорио је Милорад Додик.

       Лидер СНСД је новинарима у Сарајеву, након седнице Председништва БиХ и састанка са председником Европске комисије Урсулом фон дер Лајен, рекао да би то био авантуризам.

       Навео је да ће владајуће странке из Српске највероватније имати четири делегата у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ.

       - Верујем да ћемо поново имати четири делегата у Дому народа Парламентарне скупштине БИХ, имаћемо члана Председништва, имаћемо власт у Републици Српској, а то ће можда само убрзати неке наше одлуке - поручио је Додик.

       Поновио је да не зна како ће се одвијати ситуација у вези са формирањем власти на нивоу БиХ и ком смјеру ће се ићи.

       Додик сматра да је најконфузнија ситуација у Федерацији БиХ, те да лидер ДФ-а Жељко Комшић тврди да САД траже да се власт не формира са СДА.

       Додик је истакао да постоји договор са лидером ХДЗ-а БиХ Драганом Човићем за наставак партнерства.

       - До сада је договорено да ћемо све пратити са ХДЗ-ом, Драган Човић и ја имамо тај договор и ми ћемо пре него што било шта будемо договарали са федералним партнерима апсолутно дефинисати и прецизирати нашу политику - истакао је Додик.

       Напоменуо је да неки званичници из Европе прете Републици Српској.

       - Они више не могу себи помоћи, а камоли нама - оценио је Додик.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари