Додик: Нека се Инцко не петља око епидемије – корона се и не помиње у Дејтонском споразуму

ОРБАН ШАЉЕ СРПСКОЈ ЗАШТИТНЕ МАСКЕ И РУКАВИЦЕ, РЕСПИРАТОРЕ – СТИЖЕ И СИЈАРТО

Додик код Орбана у Будимпешти (архивски снимак)

* Милорад ДОДИК: „Представници Републике Српске неће учествовати на састанку који организује ОХР. То чине вероватно у намери да ОХР буде поново рехабилитован. Они немају шта да раде на овом као ни на било којем другом питању у БиХ. Најбоље би било да се повуку и позивам међународну заједницу да рамотри укидање ОХР

___________________________________________________________________________

        - ИЗ Мађарске ће у четвртак, 16. априла, у Републику Српску стићи медицинска помоћ за борбу против вируса корона, изјавио је данас српски члан Председништва БиХ Милорад Додик.

        Најавио да ће у пратњи хуманитарне помоћи допутовати министар иностраних послова Мађарске Петер Сијарто.

        „Имаћемо састанак на којем ћу захвалити на помоћи. Захваљујем председнику Мађарске Виктору Орбану који је реаговао најбрже. Три или четири дана након што сам послао писмо и замолио за помоћ - они су реаговали", рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

        Он је навео да ће се у контингенту помоћи из Мађарске наћи респиратори, заштитне рукавице, маске и друга медицинска опрема неопходна за борбу против вируса корона.

        Додик је одбацио покушај уплитања ОХР-а (високи представник је Валентин Инцко) у решавање ситуације у вези са вирусом корона.

        "Видимо покушаје ОХР-а да се нешто намеће. Одбацујемо било какав рад ОХР-а у вези са овим питањем. ОХР није задужен за питања изван Дејтонског споразума. Вирус корона нигде није поменут у Дејтонском споразуму", нагласио је Додик.

        Он је додао да представници Републике Српске неће учествовати на састанку који организује ОХР.

        "То чине вероватно у намери да ОХР буде поново рехабилитован. Они немају шта да раде на овом као ни на било којем другом питању у БиХ. Најбоље би било да се повуку и позивам међународну заједницу да рамотри укидање ОХР-а", поручио је Додик.

        (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари