Додик: Нећемо прихватати позиве из Квинте ако ће на састанцима бити представници Британије

НАГЛАСИО:  СРБИЈА И СРПСКА ЋЕ ЗАЈЕДНО ПАРИРАТИ ПРИТИСЦИМА НА СРБЕ У БиХ И НА КиМ

Заседање крњег ПИК 9. децембра 2022.

* Председник РС:. Британци су мешетари који су уништавали стабилност српског народа кроз историју и они су највеће су штеточине за српски народ, а то показују и у БиХ и на Космету

* „Странци креирају атмосферу кршења Резолуције 1244 на Косову и Метохији, прије свега земље Квинте предвођене САД и Великом Британијом, док су остале земље, попут Италије, трабанти и прате те политике

______________________________________________________

       ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске и лидер СНСД-а Милорад Додик изјавио је да ће веома брзо представници Српске и Србије покушати да креирају заједнички национални и народни одговор на притиске и лажи против српског народа у БиХ и на Косову и Метохији.

       Додик је истакао да је већ рекао да неће прихватити било какав евентуални позив из Квинте, уколико би на састанку седио представник Британије.

       - Они су мешетари који су уништавали стабилност српског народа кроз историју и они су највеће су штеточине за српски народ, а то показују и у БиХ и на Космету", рекао је Додик након сједнице Извршног комитета СНСД-а

       Напоменуо је да је очигледно да странци креирају атмосферу кршења Резолуције 1244 на Косову и Метохији, пре свега земље Квинте предвођене САД и Великом Британијом, док су остале земље, попут Италије, трабанти и прате те политике јер не желе да се са њима компромитују због "неког Косова и позиције Србије".

       - Зато је виљдиво да ини "билдају" мишиће и привременим властима у Приштини сада силом намећу решења која су неодржива за српску националну заједницу - рекао је Додик.

       Додику је драго што председник Србије Александар Вучић одлучно брани интересе Срба на Косову и Метохији.

       После квалфикација премијера привремених институција у Приштини Аљбина Куртија на рачун Српске, Додик је истакао да представници Српске неће дозволити да грађани са личним картама такозваног Косова улазе у БиХ, без обзира што је нешто о томе договорено у оквиру Берлинског процеса.

       Додик је подсетио да Српска има више легитимитета него такозвано Косово, које није признало више од пола земаља у УН.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари