Додик: Не може се направити вештачка баријера на Дрини и рећи да је то нека друга држава

СА АЛЕКСВУЧИЋЕМ РАЗГОВАРАО О КОСОВУ И СТРАТЕШКИМ ПИТАЊИМА ЗА ОПСТАНАК СРПСКОГ НАРОДА

* „Рјешавање проблема КиМ убрзавају они који желе да то буде на штету интереса Србије Не желе се прихватити статус Србије и ставови у погледу решавања Косова и Метохије и целог српског националног и државног питања“

* „Републици Српској и српском народу у целини је веома стало да Србија буде уважавана и да буде са становишта њених интереса афирмисана... Ми имамо живот који је иманентан једном народу

___________________________________________________________________

         ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ Председништва БиХ Милорад Додик је у изјави за Танјуг пренeо да је на данашњем састанку са председником Србије Александром Вучићем разговарао о развоју ситуације по питању КиМ и поручио да ће Србија и Република Српска наставити јединствено да делују и дају јединствене одговоре.

         Вучић и Додик су се састали у Председништву Србије и разговрали о свим стратешшким питањима везаним за опстанак српског народа.

         "Ово су редовне консултације које имам са председником Вучићем и то је била прилика да проценимо развој ситуације", рекао је Додик у амбасади Русије.

         Додик каже да су на састанку процењивали развој ситуације "након свих ових посlедњих познатих ставова и неких који долазе".

         "У сваком случају желим да кажем да ћемо наставити јединствено да делујемо и да, што се мене тиче, дајемо јединствене одговоре на те изазове", поручио је Додик.

         Како каже, ставови и понашања оних који су креирали дугогодишњу кризу овде покушавају да остану исти.

         "Дакле, не жели се прихватити статус Србије и ставови у погледу решавања Косова и Метохије и целог српског националног и државног питања. И покушаји да се убрзају ствари у вези решавања КиМ долазе од оних који желе да направе решења која нису у складу са ставовима и интересима саме Србије", навео је Додик.

         Он каже и да у том погледу Срби у Републици Српској, као и он као председавајући Председништва БиХ, имају интерес да веома студиозно посматрају развој те ситуације.

         "Неприхватљиво је данас да било какви покушаји омаловажавања Србије и њених државних и националних интереса буду на сцени. Републици Српској и српском народу у целини је веома стало да Србија буде уважавана и да буде са становишта њених интереса афирмисана. Не може се направити вештачка баријера негде на Дрини и рећи да је то нека друга држава", поручио је Додик.

         Ми имамо живот који је иманентан једном народу, нагласио је Додик.

         "Ми смо сви Срби и једнако смо, иако то многи странци не разумeју, заинтересовани за питање као што је Косово, као и сви људи који живе овде", рекао је Додик Танјугу.

         Додик је, такође, рекао да је упознао председника Србије са ситуацијом у БиХ и навео да у БиХ постоји намерна опструкција формирања власти и жеља да се избаци српска политичка репрезентација која је добијена на изборима.

         "Дакле, ми смо конституисали све наше органе, али остају Бошњаци који покушавају да задрже стару структуру надајући се да ће неки странци доћи нешто да ураде у корист њих. Наравно, то је давно прошло време", закључио је Додик.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари