Додик: Народ Републике Српске и данас је уз браћу у Црној Гори

„ЗАКОН КОЈИ СУ ИЗГЛАСАЛИ УПЕРЕН ЈЕ ПРОТИВ СПЦ И НЕ СЛУЖИ ЦРНОЈ ГОРИ НА ЧАСТ“       

* „Изражавам дивљење и подршку монаштву и свештенству СПЦ у Црној Гори, православном народу Црне Горе који је показао да у Црној Гори још живи Његош, који нам је очито за наук оставио поруку да је 'муж чувар жене и детета а народ чувар цркве и племена'“

________________________________________________________________

        СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да Закон о слободи вероисповести, који је рано јутрос усвојила црногорска скупштина, не служи на част држави која говори да се залаже за права свих својих грађана, јер је текст тог закона дискриминаторски за Цркву, која окупља највећи број верника у Црној Гори.

        „С обзиром да Црна Гора има уговоре и са Католичком црквом и исламском и јеврејском заједницом, не могу се отети утиску да је овај закон писан и усвојен само да се нанесе штета Српској православној цркви (СПЦ). Због чега се црногорска власт определила за овакав корак није јасно, посебно ако се зна да је Закон директно уперен против Митрополије црногорско-приморске, која је ту исту државу створила”, истакао је Додик.

        Слика коју је Црна Гора синоћ послала и региону и свету сигурно не иде у прилог властима те земље, која, како говоре, иде путем европских интеграција.

        „Незамисливо је да се један закон, који у имену носи име слобода, усваја у атмосфери искључивости и одсуства дијалога са онима на које се тај закон односи. Изражавам дивљење и подршку монаштву и свештенству СПЦ у Црној Гори, православном народу Црне Горе који је показао да у Црној Гори још живи Његош, који нам је очито за наук оставио поруку да је 'муж чувар жене и детета а народ чувар цркве и племена'“, истакао је Додик, преноси Танјуг.

        Српски члан Председништва БиХ нагласио је да је народ Републике Српске и данас уз браћу у Црној Гори и биће уз њих и у њиховој борби да се ова неправда исправи.

        „Са места српског члана Председништва БиХ искористићу све своје међународне контакте да својим саговорницима укажем на неправду која је овим дискриминаторским законом нанесена СПЦ у Црној Гори”, поручио је Додик.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари