Додик: Могуће је да ће неки посланици СДС приступити коалицији око СНСД

ОЦЕНИО ДА ЈЕ СДС У РАСУЛУ И ДА У ЊОЈ ВИШЕ НЕ ПОСТОЈИ ПОТРЕБННО ЛИДЕРСТВО

* Објаснио је: „Знам неке људе који показују интерес да се `препакују`. Мирко Шаровић није лидер странке и чувар њених изворних принципа, већ је гледао само своју каријеру, због чега је цијела њихова организација у Добоју прешла у СНСД

* Нагласио да изменама у Изборном закону треба онемогућити било какве шпекулације и направити методологију која ће омогућити да БиХ као и све друге земље до поноћи изборног дана има резултате који су довољно поуздани да се не сумња у њих, а не да се на њих чека месец дана, што отвара простор за шпекулације

_______________________________________________________________________

        МИЛОРАД Додик, председник СНСД, изјавио је да је могуће да један број посланика СДС-а у Народној скупштини Републике Српске изађе из странке и да приступе некој од странака окупљених око СНСД-а, пошто је СДС у расулу и нема лидерства.

        "Њихове политике су ненародне и наравно да губе подршку", рекао је вечерас Додик.

        Он је потврдио да СНСД са људима у Бијељини трага за могућом сарадњом на локалним изборима како би тој локалној заједници понудили компактност између локалног и републичког нивоа управљања.

        "Тиме што је Бијељина имала СДС, а Република СНСД на власти, Бијељина није ништа изгубила", рекао је Додик, подсећајући да је Република Српска у Бијељини направила значајне инфраструктурне објекте, као и болницу у коју је уложено 76 милиона КМ.

        Према његовим речима, много тога је урађено, али је могло и више да није било неке тихе опструкције или неког тихог неразумевања.

        "Данас на подручју Бијељине завршавамо парцелацију за изузимање земљишта за изградњу ауто-пута од Кузмина преко Раче за Бијељину и даље према Брчком, а онда иде крак према Тузли и Сарајеву, а онај други према Бањалуци. Градиће се и гасовод", додао је Додик за "О канал" и "Ослобођење".

        Он је констатовао да СДС ништа од тога не може да понуди народу и да имају само спекулације.

        "Ја знам неке људе који показују интерес да се `препакују`", рекао је Додик, оценивши да председник СДС Мирко Шаровић није био лидер странке и чувар њених изворних принципа, већ је гледао само своју каријеру, због чега је цијела њихова организација у Добоју прешла у СНСД.

        "Ми сада у Добоју имамо одличну ситуацију да ћемо наредне локалне изборе добити неспорно високим резултатом", навео је Додик.

        Говорећи о могућности да до овогодишњих локалних избора буде донесен нови изборни закон БиХ, Додик је поручио да он не може бити донесен без СНСД-а.

        "Немам ништа против да се Изборни закон мења", рекао је Додик, прецизирајући да ту постоје неке суштински политичке и неке техничке теме.

        Он је истакао да приликом доношења измена Изборног закона треба онемогућити било какве шпекулације и направити методологију која ће омогућити да БиХ као и све друге земље до поноћи изборног дана има резултате који су довољно поуздани да се не сумња у њих, а не да се чека месец дана, што отвара простор за шпекулације.

        (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари