Додик: Мигранти ми све више личе на колонисте, као да је испланирано да остану у БиХ

ПОНОВИО ДА ИХ РС НЕЋЕ ПРИМАТИ И ЗАТРАЖИО ДА ИМ СЕ НА ОТВАРАЈУ СРПСКИ ПРОСТОРИ ФБиХ

         СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да му мигранти све више делују као колонисти који нису само у пролазу, већ је неко планирао да у БиХ и остану.

        "Мигрантска криза ми све више личи на процес колонизације, који смо имали на простору бивше Југославије у прошлом веку", рекао је Додик за "Еуроблиц".

        Он је подсетио да је дошло време на које је упозоравао да се БиХ неће моћи носити са мигрантском кризом, те сматра да је све што ради Савет министара о том питању лишено озбиљног плана и стратегије која би водила ка решењу кризе.

        "Наш став да се они не могу размештати на територији Републике Српске неће се мењати", поновио је Додик.

        Он је поручио да ће се супротстављати да се мигранти смештају на подручја у Федерацији БиХ која су насељавали Срби прије него што су одатле истерани, као што је недопустиво да их неко смешта уз малобројна српска насеља.

        Додик сматра да се проблем миграната примарно мора решавати у ЕУ, јер је отворила јужне границе на подручју Бугарске и Грчке, а затворила северне.

        "Ако затвори све границе, и мигранти ће остајати на простору ЕУ, која ми делује као генератор овог проблема. Предлажем да и мигранти и новац који нуди ЕУ осталим државама за збрињавање миграната остану на простору ЕУ", рекао је Додик.

        (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари