Додик: Мајк Помпео одобрио увођење санкција Шпирићу, а не зна ни ко је

ПРЕДСЕДНИК СРПСКЕ УВЕРЕН ДА СУ МУ НАПАКОВАЛИ „ВЕЛИКУ КОРУПЦИЈУ“

* Милорад ДОДИК: „Шпирићева кривица то што није подржао антисрпски рад Обавештајно-безбедносне агенције БиХ, јер је поднeо оставку у комисији која је требало да легализује прислушкивање мене, Александра Вучића, Жељке Цвијановић и руководилаца из РС и Србије

____________________________________________________________________________

          МИЛОРАД Додик, председник Републике Српске и СНСД-а, тврди да је невероватно да су Сједињене Америчке Државе  увеле санкције посланику његове странке у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Николи Шпирићу, који је у опозицији те да амерички државни секретар Мајк Помпео који је потписао ту одлуку и не зна ко је Шпирић.

         “Помпео можда зна ко је Додик, али вероватно не и Шпирић. Ово је јединствен случај у свету да се опозициони посланик тако третира, обично се то односи на људе из власти”, рекао је он.

         Додик сматра да је "Шпирићева кривица то што није подржао антисрпски рад Обавештајно-безбедносне агенције БиХ, јер је поднeо оставку у комисији која је требало да легализује прислушкивање мене, Александра Вучића, Жељке Цвијановић и руководилаца из РС и Србије. И наравно да су му они напаковали ту врсту приче”, устврдио је Додик.

         Каже да је ова цела ситуација понижавајућа за САД, а не за Шпирића, кога је позвао да не прихвати такво понашање.

         “На крају крајева, већ је био у Америци, не мора више ни да иде”, додао је.

         Додик је поновио став да су санкције Шпирићу "политички обрачун" америчке амбасадорке у БиХ Морин Кормак, чији рад је оштро критиковао.

         САД су увеле санкције посланику СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Николи Шпирићу због, како је наведено из Стејт Департмента, „умешаности у велику корупцију“.
 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари