Додик: Комшић може само да блебеће, он је смишљен као подвала Хрватима

„ОН У ГЕНЕРАЛНОЈ СКУПШТИНИ УН НИЈЕ ИЗНОСИО СТАВОВЕ ПРЕДСЕДНИШТВА БИХ ВЕЋ – ЛИЧНЕ“

* Он је свесно игнорисао институцију Председништва, омаловажио је и у Њујорку износио искључиво своје личне ставове. Никакве ставове Председништва није износио и све што је рекао само је његов лични став

* Поводом Комшићеве изјаве да неће одустати од тога да Додика спречава у произвођењу криза, даљој милитаризацији и дестабилизацији“: Раније сам рекао да је Комшић политичко недоношче побачено на изборима - то мислим и данас. Он је смишљен као подвала Хрватима, а сада покушава да држи лекције нама Србима. Он је небитан... Нити сам ја, нити је он Председништво. Да би Председништво имало снагу мора имати сагласност сва три члана, свиђало се то мени, њему или било коме другом. Дакле, то што он говори су његови приватни ставови

____________________________________________________________________

        СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик истакао је данас да је обраћање председавајућег Председништва Жељка Комшића Генералној скупштини Уједињених нација није представљало став Председништва, већ његов приватни став.

        "Председништво није усагласило његов наступ, нити је он то тражио од Председништва. Он је мимо досадашње праксе отишао тамо и изнeо свој лични став", рекао је Додик новинарима у Бихаћу.

        Он је подсетио да је дан пре Комшићевог одласка у Њујорк одржана седница Председништва БиХ.

        "Он није ни поменуо потребу да усагласимо став без обзира на то што смо имали прилику да разговарамо о томе. Он је свесно игнорисао институцију Председништва, омаловажио је и у Њујорку износио искључиво своје личне ставове. Никакве ставове Председништва није износио и све што је рекао само је његов лични став", каже Додик.

        Комшић је у обраћању Генералној скупштини УН истакао да је непримерено уплитање суседних земаља у унутрашња питања БиХ.

        Додик је изјавио да Комшић не може ништа да уради и да је смишљен као подвала Хрватима, а сада покушава да држи лекције Србима.

        "Може само да блебеће. Иза њега стоји превара јер је као хрватски члан Председништва изабран бошњачким гласовима. Тај идентитет преваре код њих стално постоји", рекао је Додик новинарима у Бихаћу, коментаришући Комшићеву изјаву да "неће одустати од тога да Додика спречава у произвођењу криза, даљој милитаризацији и дестабилизацији".

        Додик је подсетио да је раније рекао да је Комшић политичко недоношче побачено на изборима и да то мишљење има и данас.

        "Он је смишљен као подвала Хрватима, а онда покушава да држи лекције нама Србима. Он је небитан, а нешто друго је што покушава да се наметне као неко важан. Нити сам ја, нити је он Председништво. Да би Председништво имало снагу мора имати сагласност сва три члана, свиђало се то мени, њему или било коме другом. Дакле, то што он говори су његови приватни ставови", каже Додик.

        (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари