Додик Колинди: Хрвати дали „највећи допринос“? То је најцрња ревизија историје!

„НДХ ЈЕ БИЛА САТЕЛИТ ХИТЛЕРОВЕ НЕМАЧКЕ – ТО ЗНАЈУ И ОНИ  КОЈИ СУ СЕ ОКУПИЛИ У ПОЉСКОЈ“

Хрвати су свој "највећи допринос" у Другом

светском рату дали преко Анте Павелића

         СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да изјава председника Хрватске Колинде Грабар Китаровић да је "хрватски народ сразмерно броју становника највише допринео антифашистичкој борби у Европи" није ништа друго него најцрња ревизија историје у којој се прошлост покушава прилагодити садашњем геополитичком тренутку.

        "Сви шефови држава који су се јуче окупили у Пољској знају да је Независна Држава Хрватска била сателит фашистичке Њемачке, те да су у оквиру такве државе почињена највећа зверства у Другом светском рату према Србима, Јеврејима, Ромима и осталим антифашистима", нагласио је Додик.

        Додик је нагласио да је у антифашистичкој борби народа некадашње Југославије било и Хрвата, али никако пола милиона, као што је она навела.

        "Историјска је чињеница да су управо Срби подигли устанак и били носиоци антифашистичког покрета и у Независној Држави Хрватској. Шта год да је изјавила председник Хрватске, то не може да промени историјску чињеницу да су Срби били један од најстрадалнијих народа на тлу и бивше Југославије и Европе у борби против нацизма и фашизма, те да је та истина добила и међународну верификацију", истакао је Додик.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари