Додик: Ко од Срба у Сарајеву не буде поштовао одлуке институција Српске – имаће посла са новим законом

ЗА ЖЕЉКА КОМШИЋА РЕКАО: „ДАНАС ЈЕ ЛАГАО О СВЕМУ О ЧЕМУ ЈЕ ГОВОРИО – ПУТ У НАТО НЕ ПОСТОЈИ“

* „Комшић није изабран од стране грађана и грађанки, како то лажно тврди него га је бирао један дeо Федерације, и то не онај који је требао - хрватски народ, како то налаже Устав БиХ. Његова политика  је политика лажи, подвала и срамоћења БиХ на међународном плану

* „Намера политичког Сарајева је да се уруши систем одбране у БиХ. Развалили су обавештајну службу, не функционише ниједан систем предвиђен Уставом. Лажно се заклињу у Устав, а онда све говоре антиуставно. Наш пруиступ је Устав

* „Суд и Тужилаштво БиХ немају уставну основу, наметнути су од стране високих представника. Република Српска није против тога да се договори неки облик суда и тужилаштва. Међутим, овај Суд и Тужилаштво нећемо много трпити. Вратићемо поново на нашу сцену референдум о Суду и Тужилаштву, којег се они итекако боје и одлучити када ћемо то урадити

___________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да су све институције и сама БиХ заробљене спиновањем које долази из политичког Сарајева.

       Поновио је да не постоји ниједна одлука о чланству БиХ о НАТО, јер не постоји усаглашен став о томе, те да наводи хрватског члана Председништва БиХ Жељка Комшића представљају обичан спин.

       - Данас је лагао масовно, о свему говорио на њему својствен начин и то говори довољно о томе да неће бити никакве могућности договора. Поштујем Жељку Цвијановић и њен приступ, али ће врло брзо видети да то није добро место и да ће се ту веома тешко било шта моћи договорити - рекао је Додик на заједничкој конференцији за новинаре у Источном Сарајеву са председавајућом Председништва БиХ Жељком Цвијановић.

       Он је поручио да не треба веровати да оно у шта се Комшић заклиње представља добре намере, јер је све, како је истакао Додик, превара:

       - Не постоји НАТО пут БиХ, нема усаглашеног става о чланству, постоји само сарадња и оваквим својим надобудним понашањем и једностраним иступањем Жељко Комшић још једном је показао каква ће његова политика бити и убудуће.

       Оцијенио је: „То је политика лажи, подвала и срамоћења БиХ на међународном плану“.

       Додик је напустио Конститутивну седницу док је Комшић говорио:

       - Жељко Комшић није изабран од стране грађана и грађанки, како то лажно тврди него га је бирао један дио Федерације, и то не онај који је требао - хрватски народ, како то налаже Устав БиХ, него бошњачки.

       У закључку је нагласио: "Комшић је преварама и лажима дошао до позиције у Председништву и по четврти пут отео Уставом дефинисано право хрватском народу да буде биран. А истим сплеткама користио се и све ове четири године које смо обављали дужност колективног шефа, да своје личне ставове представи као званични став Председништва.

       Упозорио је да је намера политичког Сарајева да се уруши систем одбране у БиХ.

       - Развалили су обавештајну службу, не функционише ниједан систем предвиђен Уставом. Лажно се заклињу у Устав, а онда све говоре антиуставно. Наш приступ јесте Устав - поручио је Додик.

       Рекао је и да прилика за разговор постоји за све који то буду хтели.

       Поновио је и да Суд и Тужилаштво БиХ немају уставну основу, те да су наметнути од стране високих представника, додавши да Република Српска није против тога да се договори неки облик суда и тужилаштва.

       - Овај Суд и Тужилаштво нећемо много трпити. Вратићемо поново на нашу сцену референдум о Суду и Тужилаштву, којег се они итекако боје и одлучити када ћемо то урадити - рекао је Додик.

       Додик је најавио да ће брзо бити донесен закон који ће представнике Републике Српске на нивоу БиХ обавезати да поштују одлуке институција Српске.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари