Додик Калабухову: Српска неће подржати санкције Русији – њена уставна позиција мора бити поштована

АМБАСАДОРУ РФ РЕКАО ДА СЕ БАДА ДА ЧЕ ПРОЈЕКАТ ГАСОВОДА БИТИ ДЕБЛОКИРАН „У СКОРИЈЕ ВРЕМЕ“

Игор Калабухов и Милорад Додик

          ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик разговарао је данас у Бањалуци са амбасадором Руске Федерације у БиХ Игором Калабуховом о актуелним политичким и економским темама у Републици Српској, БиХ и региону.

          Додик је информисао је Калабухова о формирању власти на нивоу БиХ, изразивши очекивање да ће сагласност заједничког нивоа о решавању и деблокади многих, важних стратешких пројеката, између осталих и градњи гасовода, бити решен у скоријој будућности.

          Када је у питању увођење санкција Русији, председник Републике рекао је да Српска чврсто стоји при својим ставовима и да се у том светлу мора поштовати њена уставна позиција.

          - Овом приликом, саговорници су се сложили да је приоритет сачувати стабилност и мир, као и очување Дејтонског споразума као основног уговора за функционисање БиХ - саопштено је из Кабинета председника Српске.

          Током састанка истакнуто је опредељење за развој културних веза два братска народа и значај даљег унапређења односа Републике Српске и Русије, с циљем свеукупног и обостраног политичког, економског и привредног раста и просперитета

          https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=502465

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари