Додик: Какав је 25. новембар празник – таква је и државност БиХ

У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ ЈЕ ДАНАС – ОБИЧАН РАДНИ ДАН, БЕЗ ИКАКВИХ СВЕЧАНОСТИ

* Српски члан Председништва БиХ Милорад ДОДИК: „Манипулација са тим датумом и наметање 25. новембра као 'дана државности' огледало је бошњачке политике у БиХ, која наметањима покушава да изгради нешто што не постоји - од заједничког идентитета у БиХ, који не постоји, до празника који нису усаглашени међу свима који живе овде

_________________________________________________________________

        СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да 25. новембар није празник БиХ из простог разлога што никада није донесена одлука да тај датум буде празник на целој територији БиХ.

        На молбу Срне да прокоментарише чињеницу да данас у Федерације БиХ (ФБиХ) обележавају 25. новембар - такозвани дан државности БиХ, Додик је рекао да Срби више од осталих народа полажу историјско право на обележавање ЗАВНОБиХ-а, јер су у борби против фашизма и нацизма поднели највеће жртве у Другом светском рату.

        "Дан одржавања ЗАВНОБиХ-а нема значај, ако значај нема ни датум одржавања АВНОЈ-а. Манипулација са тим датумом и наметање 25. новембра као 'дана државности' огледало је бошњачке политике у БиХ, која наметањима покушава да изгради нешто што не постоји - од заједничког идентитета у БиХ, који не постоји, до празника који нису усаглашени међу свима који живе овде", истакао је Додик.

        Он је нагласио да све док тако буде, 25. новембар биће датум који слави тек пола БиХ, баш као и све што политиком наметања долази из Сарајева.

        "Какав је празник и каква је државност БиХ која се данас слави показује чињеница да је у Републици Српској данас радни дан без икаквих свечаности. Какав празник, таква и државност", поручио је српски члан Председништва Милорад Додик.

        У ФБиХ данас се обележава 25. новембар као такозвани "дан државности БиХ".

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари