Додик: Једног дана мораћете да дођете у наше две државе - Српску и Србију

У НОВОМ САДУ НА ДАНУ СЕЋАЊА НА СТРАДАЛЕ И ПРОГНАНЕ У ХРВАТСКОЈ ЗЛОЧИНАЧКОЈ АКЦИЈИ

* Српски члан Председнишртва БиХ: „Олуја" је погром, злочин, геноцид, етничко чишћење, наставак из Другог светског рата, коначно решење за Србе - како је Туђман говорио

* „Нисмо ни босански ни хрватски Срби већ – јединствен народ. Морамо да се окупимо око наших вриједности и настојања да одбранимо своје. Иако нисам рођен у Србији, моја земља је Србија и Република Српска, јер немам други идентитет

_______________________________________________________

         СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик поручио је вечерас у Новом Саду на централном обележавању Дана сећања на страдале и прогнане у хрватској злочиначкој акцији "Олуја", да српски народ неће заборавити и неће дозволити да се понови "Олуја".

         - Девети пут смо овде да кажемо да нећемо заборавити и да се неће поновити. "Олуја" је погром, злочин, геноцид, етничко чишћење, наставак из Другог светског рата, "коначно решење за Србе" како је Туђман говорио - рекао је Додик.

         Он је истакао да Срби, упркос свему томе, нису нестали већ су данас окупљени и јединствени јер "само тако можемо да очувамо сећање и памћење и живимо".

         - Нисмо ни босански ни хрватски Срби, већ један народ - поручио је Додик.

         Он је истакао да је тешка судбина српског народа, али "да не смемо више дозволити да нама управљају".

         - Морамо да се окупимо око наших вриједности и настојања да одбранимо своје - рекао је Додик.

         Додик је рекао да иако није рођен у Србији, његова земља је Србија и Република Српска, јер нема други идентитет.

         - Једног дана мораћете да дођете у наше две државе - Републику Српску и Србију - поручио је Додик.

         Он је нагласио и да није било председника Србије Александра Вучића који је пре девет година покренуо иницијативу за заједничко обeлежавање страдања у "Олуји", жртве и прогон би отишли у заборав и остала би само породична и лична сећања.

         - Нестали су Срби из Крајине, иза себе су оставили отворена врата кућа, али та врата су закључана у срцима нашег народа у злочиначкој акцији "Олуја" - рекао је Додик.

         Поручио је да српски народ хоће да живи у миру, али као да не престаје ратна матрица која му је наметнута, додајући да су се Срби одувек борили за слободу.

         - Слобода је кључна реч живота нашег народа. Слободу никада нисмо имали када нисмо имали српску државу, то данас видимо у ФБиХ - истакао је Додик.

Кина је један од стубова

мултиполарног света

         Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да униполарни свет пропада, да постоји мултиполарни свет, те да је Кина, несумњиво, један од стубова мултиполарног света и оно што је она до сада показивала даје поверење у њено међународно присуство.

         - Тај концепт заједничке будућности човечанства, како га је промовисао председник Си Ђинпинг, показује да Кина има способност да спроводи своје програме и она не одустаје од тога. Тај концепт, у суштини, све више се прихвата у свету и јасно је да се Кина увек руководила примарно поштовањем међународног права и територијалног интегритета међународно признатих земаља - нагласио је Додик у изјави за кинеску централну Радио-телевизију Си-Си-Ти-Ви поводом тајванског питања.

         Он је рекао да је Кина земља која никада није калкулисала и примењивала различите принципе на исте ситуације у свету и несумњиво треба очекивати да ће Пекинг у будућности играти значајнију улогу у свету.

         - Не зато да ли она то хоће или неће, већ једноставно зато што је данас свет у значајном хаосу и делује да је Кина једина стабилна - истакао је Додик.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари