Додик: Једина сврха резервног састава полиције боља заштита територије и грађана Српске

ИЗЕТБЕГОВИЋУ ПОРУЧИО: ПОЛИЦАЈЦИ РС НЕЋЕ КРОЧИТИ У ФБиХ – НИ ПО КОМАНДИ, А ВАШИ?

* Поводом оптужбе председника СДА Бакира Изетбеговића да Српска формира паравојску: „Нека ми каже да сам измислио, да сам ја рекао да се муслимани наоружавају за не дај Боже или је он то рекао. И то у два наврата. Исто је рекао и премијер Федерације БиХ. Разлика је озбиљна. Ми све радимо по стандардима и у складу са законом. А они раде прикривено, кршећи закон

_____________________________________________________________________________

           СРПСКИ члан Предсјдништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је формирање резервног састава полиције у Републици Српској легално и да је једина сврха тог потеза боља заштита територије и грађана Српске, посебно због неспособности БиХ да се носи са мигрантском кризом.

           Додик је, коментаришући оптужбе председника СДА Бакира Изетбеговића да Српска формира паравојску, а оптужује СДА да ради на мобилизацији, истакао да то није први пут да се Српска напада на такав начин.

           "Нека ми каже да сам измислио, да сам ја рекао да се муслимани наоружавају за не дај Боже или је он то рекао. И то у два наврата. Исто је рекао и премијер Федерације БиХ. Разлика је озбиљна. Ми овдје што радимо, радимо по стандардима и у складу са законом. А они раде прикривено, кршећи закон", рекао је Додик за РТРС.

           Сличне конструкције су, каже Додик, стизале и прошле године, када је Република Српска оптуживана да формира паравојне јединице, али се показало да Српска никоме није претња.

           "Једина сврха формирања резервног састава полиције је боља заштита територије и грађана Српске, посебно због неспособности БиХ да се носи са мигрантском кризом", рекао је Додик и истакао да таква пракса постоји у свим земљама окружења.

           Он је поручио да Изетбеговић не треба да брине и истакао да ниједан резервни ни активни полицајац Републике Српске неће ући у Федерацију ни из ког разлога.

           "Може да као грађанин путује, али ништа друго. А као полицајац Републике Српске, по заповести или команди, то сигурно неће. Али, нисам сигуран да је и друга страна спремна за то", каже Додик.

           (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари