Додик: Изетбеговић подло и упорно покушава да обмане недавно рођене да је Србија ратовала у БиХ

„САБОРНА ЦРКВА У САРАЈЕВУ ЈЕ ОСЕШТАНА ПРИЈЕ 150 ГОДИНА, А ДАНАС У ТОМ ГРАДУ НЕМА СРБА“

Саборна црква у Сарајеву

* Муслимани у БиХ нису заслужили да им Изетбеговић маше ратом као опцијом

* „Бакир жели да поручи да је БиХ муслиманска и да су однекуд дошли сви који нису муслимани. А ми смо вековима своји на своме, дочекивали и испраћали империје

___________________________________________________________

         СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да је /некадашњи лидер Бошњака/ Алија Изетбеговић жртвовао мир за муслиманску државу коју није добио, јер су Срби, као аутохтон народ на овим просторима, успели да одбране своје куће и имања.

       „/Председник СДА/ Бакир Изетбеговић подло и упорно покушава да обмане недавно рођене да је Србија ратовала у БиХ, чиме жели да поручи да је БиХ муслиманска и сви који нису муслимани су однекуд дошли. Ми смо вековима своји на своме, дочекивали и испраћали империје од којих су неке, попут Отоманске, у БиХ оставиле видљив траг", нагласио је Додик за Срну замољен да прокоментарише Изетбеговићеву изјаву да је "Србија разарала на Балкану и да нема где није правила проблем у последњих 30 година".

       Додик је истакао да је жалосно да Бакир Изетбеговић након свега што су прошли народи у БиХ свом народу помиње рат као опцију.

       „Нико није заслужио такав терор од својих политичких представника, па ни муслимани у БиХ", рекао је Додик.

       Указао је да је Саборна црква у Сарајеву осештана на данашњи дан пре век и по и у најтежим временима била чувар духовног, националног и верског идентитета, данас готово празна јер у Сарајеву нема Срба.

       «На данашњи дан, пре тачно 150 година, на празник Светог пророка Илије 1872. године, освештана је Саборна црква у Сарајеву, која је и у најтежим временима била чувар духовног, националног и верског идентитета нашег народа и место окупљања Срба. Нажалост, данас је ова црква, која је већ век и по духовно средиште нашег народа, у центру Сарајева готово празна, јер у Сарајеву, које је некад било највећи српски град у БиХ, данас нема Срба”, истакао је Додик.

       Оно мало Срба и верника што је остало, каже Додик, изложено је најстрашнијој дискриминацији и њихов положај је понижавајући.

       Додик је истакао да срамотне поруке које свакодневно упућују Србима приказују стварну слику Сарајева, које каже да за Србе ту нема места.

       “Без Саборне цркве и других наших светиња, положај нашег народа био би далеко неподношљивији и зато је важно да чувамо наше светиње и поштујемо нашу веру, јер само окупљени око Цркве, као нашег духовног средишта, можемо сачувати наш идентитет”, наведено је на Додиковом Инстаграму.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари