Додик: Изетбеговић је у Зеници постројавао војнике у униформама Армије БиХ

„ОСТАЈЕМ ПРИ СТАВУ ДА СЕ 12. МАЈ СЛАВИ У УНИФОРМАМА ВРС – НЕ ИНТЕРЕСУЈУ МЕ НИЧИЈЕ НАМЕРЕ“

* „Морају да рачунају да је неприхватљиво условљавање у вези са МАП-ом или уласком у НАТО. Ми можемо да имамо годишњи споразум са НАТО-ом о активностима које ћемо заједно планирати и то није МАП и то није чланство у НАТО и то мора да усвоји Председништво БиХ

________________________________________________________________________

           ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је у Сарајеву да постоји снимак бившег бошњачког члана Председништва Бакира Изетбеговића који је у Зеници постројавао војнике у униформама Армије БиХ и да на то нико није реаговао.

           "Надао сам се да ћу данас Жељку Комшићу рећи све што имам о његовој кривичној пријави, и жао ми је што се није појавио. Тако да нисам имао прилику па чекам следећу", рекао је Додик, одговарајући на питања новинара о кривичној пријави коју је поднeо Комшић против њега због најаве да ће на следећем обележавању 12. маја - Дана Војске Републике Српске један број припадника Трећег пешадијског (Република Српска) пука Оружаних снага БиХ бити обучен у униформе Војске Српске.

           Он је нагласио да остаје при својим ставовима о прослави 12. маја у униформама Војске Републике Српске, без обзира на било чије намере.

           Додик је навео да је могуће да наредне седмице буде одржан нови састанак о формирању власти на нивоу БиХ, истичући да је неприхватљиво условљавање у вези са Акционим планом за чланство (МАП) или уласком у НАТО.

           "Морају да рачунају да ми немамо намеру да било шта форсирамо. А и да је неприхватљиво условљавање у вези са МАП-ом или уласком у НАТО. Ми можемо да имамо годишњи споразум са НАТО-ом о активностима које ћемо заједно планирати и то није МАП и то није чланство у НАТО и то мора да усвоји Председништво БиХ", рекао је Додик. 

           (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари