Додик: Иза Куртија је део ЕУ у којем се припрема отровна храна мржње према Србима,

НАГЛАСИО: КУРТИ И ЊЕГОВИ САРАЈЕВСКИ ПРИЈАТЕЉИ, КАО И ДЕО ЕУ, НЕ ПОШТУЈУ НИКАКВЕ ДОГОВОРЕ

Aљбин Курти

* Председник РС Милорад ДОДИК поводом гостовања Аљбина Куртија на Н1: Јавност је била у прилици да види како бескрупулозни екстремиста, избегавајући међународне уговоре попут Бриселског и обавезе које из њега проистичу, показује свој вандализам и рушилачко умеће сваког договора и дијалога

* Оценио да се Куртијеве екстремистичке изјаве и глупости боре за првенство са помпезним и надменим будалаштинама. И додао: „Опште познате су његове ниске страсти које стижу из загушљиве политичке кухиње дела ЕУ у којој се припрема отровна храна мржње према Србима, пре свега према Србији и њеном председнику Вучићу који се залаже за дијалог, мир и стабилност уз поштовање међународног права, стриктно се држећи договора успостављених уз међународно посредовање

___________________________________________________________

          ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је да премијер привремених институција у Приштини Аљбин Курти "шири екстремизам" нападима на дејтонски потврђену и као такву међународно признату Републику Српску и да показује свој "вандализам и рушилачко умеће сваког договора и дијалога".

          Додик је рекао да Курти и његови сарајевски пријатељи, као и део ЕУ не поштују ниједан договор, нити дијалог и једнострано газе све оно што им не одговара.

          - Та врста њихове искључивости чини од нашег региона буре барута што не одговара ниједном народу, нити иједном нормалном човеку - рекао је Додик за Танјуг, коментаришући Куртијево гостовање на телевизији Н1 и нападе на Српску и Србију изречене том приликом.

          Он је навео да је екстремиста Курти дошао у Сарајево да шири екстремизам и са јасном намером да своје отровне стреле упућује не само према Србији и њеном председнику Александру Вучићу, већ и према Српској и целокупном српском народу.

          Додик је нагласио да је јавност управо у тим нападима Куртија у прилици да види "како бескрупулозни екстремиста, избегавајући међународне уговоре попут Бриселског и обавезе које из њега проистичу, показује свој вандализам и рушилачко умеће сваког договора и дијалога".

          Додик је истакао да Република Српска доследно поштује Дејтонски споразум и политику мира и стабилности, а та политика подразумева спровођење договореног, а не негирање сваке врсте дијалога и договора.

          Нагласио је да ће се Република Српска, као и Србија на челу са Вучићем, увек борити против таквих екстремиста како због српског народа тако и због свих других народа у државама региона, нагласивши да нема дијалога са оним делом ЕУ која прећутно прелази преко Куртијевог екстремизма.

          Он је истакао да су мале могућности да се опасни вирус политичког екстремизма успешно лечи што, по ко зна који пут, управо показује Курти чије се екстремистичке изјаве и глупости "боре за првенство с помпезним и надменим будалаштинама".

          - Опште познате су његове ниске страсти које стижу из загушљиве политичке кухиње дела ЕУ у којој се припрема отровна храна мржње према Србима, пре свега према Србији и њеном председнику Вучићу који се залаже за дијалог, мир и стабилност уз поштовање међународног права, стриктно се држећи договора успостављених уз међународно посредовање - рекао је Додик.

          Према његовим речима, Курти то сада доказује и нападима на дејтонски потврђену и као такву међународно признату Републику Српску, једном речју на све оно што има демократско и цивилизацијско обележје.

          Премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти рекао је гостујући на сарајевској Н1 да "Косово неће дозволити Републику Српску унутар Косова" и да они врло добро знају да Србија то жели.

          (Танјуг)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари