Додик Инцку: Да ли је Аустрија примила иједног Србина без личних докумената?

„ЗБОГ ЧЕГА БиХ НАМЕЋЕ ОБРАЗАЦ ПОНАШАЊА ПРЕМА МИГРАНТИМА КОЈЕГ СЕ НЕ ДРЖИ НИ ЊЕГОВА ЗЕМЉА?“

         СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да је Савјет за спровођење мира (ПИК) тијело које није предвиђено Дејтонским мировним споразумом и да не постоји правно упориште за његово постојање, па је депласирано и коментарисати њихове коминикее.

        "Народна скупштина Републике Српске није донела закључке који обавезују ПИК, или који траже њихов став, али не могу да не приметим да их нису оквалификовали ни као антидејтонске ни као антиуставне", истакао је Додик замољен да прокоментарише коминике Управног одбора ПИК-а.

        Додик је нагласио да високи представник јесте предвиђен Анексом 10 Дејтонског споразума, али не да се бави унутрашњим питањима у БиХ, посебно не оним која се не тичу његовог спровођења.

        "Мигрантска криза сигурно није питање којим би ПИК требало да се бави, посебно не на начин на који је то учињено данас. Што се тиче Инцкове изјаве око Срба и њиховог боравка у Аустрији, да су добродошли, уверен сам да он не говори у име државе Аустрије, и рекао бих да је то поређење апсолутно непримерено", истакао је Додик.

        Он је рекао да би питао Инцка само једно - да ли је Аустрија икада примила иједног Србина без личних докумената и да ли је Аустрија примили иједног Србина који може бити безбедносна претња по ту земљу?

        "Пошто сви знамо да није, због чега Инцко покушава да нам наметне образац у понашању који не прихватају остале уређене државе, па и Аустрија? Или, зашто Аустрија не прихвати мигранте који су се, како ствари сада стоје, паркирали у БиХ, јер они и не желе да остану у БиХ ни у Републици Српској, њима је циљ западна Европа. За плату коју прима могао би бар да даје сувисле изјаве, ако већ ништа друго не ради", поручио је Додик.

        (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари