Додик: Инцко је колонијално лево сметало, месечно прима 24.000 евра, а члан Председништва БиХ – 2.500

„ОХР ЈЕ СРБИМА НЕПРИЈАТЕЉСКА СТРУКТУРА И ПОЛИТИЧКИ ОРГАН БОШЊАЧКЕ СДА“

* „Срби треба да запишу у своје колективно памћење да су високи представници долазили да им перманентно чине зло. Они су чинили продужени злочин тако што су стечена међународна права Српске из Дејтона покушавали да отму Републици на фону приче о некој БиХ против које су наводно Срби. Нисмо за БиХ коју они хоће

* „Они су овдје репрезенти једне колонијалне власти која држи БиХ у шаци и не жели да она постане нормална. БиХ у том смислу веома тешко може бити, али могла би бити земља у којој се сарађује на реалним основама уз пуно уважавање интереса свих конститутивних народа

* „Инцко је доскоро имао озбиљну међународну подршку за коју нисам сигуран да више постоји. ОХР мора да оде из БиХ, он овде не треба уопште и овде се народима мора дозволити да одлучују. Ако међу нама у БиХ нема консензуса да постоји нека заједница, онда БиХ не треба да буде. Зашто би се томе робовало?"

* „Нису успели да сломе српски народ и неће успети ни уз помоћ Бореновића и Шаровића"

_____________________________________________________________________

        СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик оценио је да је ОХР репрезент колонијалне власти која не жели да БиХ постане нормална земља, а да за Србе представља - непријатељску институцију.

        "Срби треба да запишу у своје колективно сећање да су високи представници људи који су дошли да им перманентно чине зло. Они су чинили продужени злочин тако што су стечена међународна права Српске из Дејтона покушавали да отму Републици на фону приче о некој БиХ против које су наводно Срби. Нисмо за БиХ коју они хоће", нагласио је Додик.

        Када је реч о последњим реаговањима из ОХР-а и високог представника Валентина Инцка, Додик је за АТВ навео да је овдашњи народ давно исклесао крилатицу "лево сметало".

        "Они су овде репрезенти једне колонијалне власти која држи БиХ у шаци и не жели да она постане нормална. БиХ у том смислу то веома тешко може бити, али могла би бити земља у којој се сарађује на реалним основама уз пуно уважавање интереса свих конститутивних народа", рекао је Додик.

        Он је навео да је ОХР политички орган СДА који је годинама ишао ка томе да уруши изворни Дејтонски мировни споразум, те да се у том смислу кршило међународно право и европске конвенције.

        "Прича о `духу Дејтона` коштала је Српску многих надлежности које су пренесене на Сарајево у смислу да се смањи снага Републике и да она некако ишчезне. Али, то се по њиховим очекивањима никако не дешава, па смо им и даље криви јер показујемо отпорност и не дозвољавамо да нестанемо", рекао је Додик.

        Он је подсетио да Валентин Инцко, који прави неку виртуелну државу, има плату од 24.000 евра, а члан Председништва БиХ 2.500 евра.

        "Ја, с друге стране, покушавам да одбраним оно за шта ме је народ изабрао. Инцко је доскоро имао озбиљну међународну подршку за коју нисам сигуран да више постоји. ОХР мора да оде из БиХ, он овде не треба уопште и овде се народима мора дозволити да одлучују. Ако међу нама у БиХ нема консензуса да постоји нека заједница, онда БиХ не треба да буде. Зашто би се томе робовало?", поручио је Додик.

        Он је рекао да је спреман за разговор о могућој БиХ, али не и о Инцковој БиХ, као и БиХ коју заговара СДА и има трабанте у лидерима опозиције у Српској, попут лидера СДС-а и ПДП-а Мирка Шаровића и Бранислава Бореновића, који раде на штету Српске.

        Додик је рекао да Инцко, кога нигде није било мјесец дана, не треба да заказује састанке у којима, тобоже, некога окупља да се помогне.

        "То је покушај рехабилитације једног мртваца који током значајних здравствених проблема покушава да се вештачки оживи. Међународна заједница и САД које стоје иза ње праве у том погледу озбиљну грешку јер су оне требале да укину ОХР и да народима у БиХ дозволе да се политички договоре. А ако тога нема, нека свако иде својим путем. Зашто је то другима дозвољено, а нама није и зашто нас држе у тамници званој БиХ?", поновио је Додик и додао да неће доћи на састанак који сазива Инцко.

        Додик сматра да није случајно што је Бранислав Бореновић председник ПДП-а после Младена Иванића, за којег се зна са ким је кокетирао.

        "Није случајно што је Бореновић његов избор. Представници њиховог подмлатка кажу да их не занима Јасеновац. То је оно што странци хоће - да заборавимо своју историју и да сами себе сатанизујемо. То је та матрица. Ако један млади човек каже да га не занима Јасеновац, то је ужасна увреда за српски народ", упозрио је Додик.

        Додик каже да они само гледају будућност, а њихова будућност је БиХ и да Срби немају свој идентитет.

        "Бореновић се залаже за БиХ и кажњава српски народ, а ми се залажемо за Српску. Онда када он каже да се залаже за Републику Српску, онда је то само због политичких поена, јер је све с њихове стране лаж. Ниједна земља се није развила тако што су је развили и водили странци. То су биле колоније, из којих су црпљени ресурси, а у свакој колонији се нађе један број домаћих лидера којима се дају мале привилегије, а они аплаудирају колонијалистима на томе што раде. Развио се само народ који је имао своје вођство и јасну политику. Нису успели да сломе српски народ и неће успети ни уз помоћ Бореновића и Шаровића", каже Додик.

        "Показали смо да јесмо у стању да се одбранимо и од епидемије, и то савршено и у немогућим околностима када смо били оспоравани и из, рецимо, политичког Сарајева", рекао је Додик за АТВ и додао да лидери опозиције у Српској нису ништа рекли када је реч о поменутим оспоравањима.

        (Срна)


 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари