Додик: Идемо на мега-пројекат – гондола од Пала до Лукавице

НАГЛАСИО ДА ЈЕ ПЛАНИНИ ПОТРЕБНО МНОГО ВИШЕ СМЕШТАЈНИХ ОБЈЕКАТА И – НОВИХ ИНВЕСТИТОРА

* „Тај пројекат ћемо да реализујемо у наредних неколико година и он ће значити нову понуду и нови садржај на овој олимпијској планини. Садашњи изглед Јахорине заједнички је успех целе Републике Српске, јер су у њу уложена огромна средстава, али, пре свега, огромна жеља да јој буде враћен стари сјај, значај и углед“

* Додик је пренео поздраве и захвалност прослављеног редитеља Емира Кустурице због одлуке да гондола на Јахорини носи његово име: „Кустурица је велики љубитељ ове планине и скијања и човек који ће веома брзо доћи овде поново“

___________________________________________________________________

         СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик истакао је да је садашњи изглед Јахорине заједнички успех цијеле Републике Српске, јер су у ову планинску лепотицу уложена огромна средстава, али, пре свега, огромна жеља да јој буде враћен стари сјај, значај и углед.

         "Политичари се увек мере по томе шта оставе иза себе, а не шта причају да ће урадити. Када се окренем сада и погледам шта смо урадили на Јахорини у последњих неколико година вероватно не би требало ништа да говорим, али отварањем ове гондоле наши планови се не завршавају", рекао је Додик.

         Он је нагласио да је велика част и задовољство због чињенице да је направљена гондола, али да се ту неће стати, нити се ту планови завршавају.

         "Они се настављају. Имамо намеру да у наредном периоду почнемо да градимо гондолу до Пала и Лукавице. То ће бити мега пројекат који ћемо да реализујемо у наредних неколико година и он ће значити нову понуду и нови садржај на овој олимпијској планини. Зато сви морамо да будемо део овог тима који се зове Јахорина", рекао је Додик.     

         Српски члан Председништва БиХ рекао је да је Јахорини потребно много инвеститора и нових смештајних објеката.

         "Овде морамо да уведемо више реда. Ништа не може бити резултат личних жеља и амбиција. Морамо планирати и радити заједно и Влада је та која треба да има основну функцију у сарадњи са општинама на овом подручју како би ова планинска лепотица била од глобалног значаја", истакао је Додик.

         Прогласивши гондолу свечано отвореном, Додик је изразио захвалност свима који су учествовали у реализацији овог пројекта, а посебно министрима и целој Влади Републике Српске без чијих одлука не би било могуће све ово релизовати.

         Он је пренEо поздраве и захвалност прослављеног редитеља Емира Кустурице због одлуке да гондола на Јахорини носи његово име.

         "Кустурица је велики љубитељ ове планине, скијања и човек који ће веома брзо доћи овдје поново", истакао је Додик.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари