Додик: И за муслимане би било боље да имају своју државу, а Српска ће то постати

„БиХ ЋЕ БИТИ УСТАВНА ИЛИ ЈЕ НЕЋЕ БИТИ – СРПСКА ЈЕ САМО ЗА УСТАВНУ (ДЕЈТОНСКУ)“

* Моја жеља је да Република Српска буде независна, развијена и срећна и увјерен сам да ће се то десити. Не морам ја то дочекати, важно је да идеја о томе живи у народу, а ја сам само представник тог народа и жеље

* „Нисмо одустали од документа Народне скупштине Републике Српске о враћању надлежности. Реч је о најважнијем документу новије политичке историје Српске, а у том процесу није учествовала опозиција

* „Тренутно је на сцени тужни покушај да се БиХ одржи интервенцијом странаца, са прављењем одређених институција које немају никакав ауторитет и само заустављају Српску да реализује пројекте као што је изградња хидроелектране Бук Бијела, аеродром у Требињу, гасовод...

* Нагласио да анкете показују од 34 до 37,4 одсто подршке СНСД и да он и Жељка Цвијановић имају апсолутну предност пред противкандидатиа. И додао: Опет чујем неке који говоре о некој врсти изолације, вероватно мисле да треба да ме прими неко у Великој Британији, а ја сматрам да су Британци велики спекуланти који овде имају своје локалне политичаре и политичку партију, а раде, по правилу, на штету српског народа

________________________________________________________

       ЧЛАН Председништва БиХ из Републике Српске Милорад Додик поручио је да БиХ мора бити уставна или је неће бити, те да Српска бира уставну БиХ.

       Он је рекао да наметање решења није начин да се спаси БиХ, те сматра да би и за муслимане било боље да имају своју државу и да би са чистим рачунима боље сарађивали.

       - Моја жеља је да Република Српска буде независна, развијена и срећна и уверен сам да ће се то десити. Не морам ја то дочекати, важно је да идеја о томе живи у народу, а ја сам само представник тог народа и жеље – истакао је Додик.

       Он је поновио да је БиХ немогућа држава и протекторат међународне заједнице, да се не креће према стабилном друштву већ према распаду.

       – БиХ има шансу само буде успешна, а пошто то није, она мора да се распадне и распашће се. Не кажем да ће се то десити за 15 дана или пет година, али ће бити у времену које долази – нагласио је  Додик.

       Он је навео да је тренутно на сцени тужни покушај да се БиХ одржи интервенцијом странаца правећи одређене институције које немају никакав ауторитет и само заустављају Српску да реализује пројекте као што је изградња хидроелектране "Бук Бијела", аеродром у Требињу, гасовод...

       Додик је за РТРС нагласио да се није одустало од документа који је усвојила Народна скупштина Републике Српске, а који се односи на враћање надлежности, те да је реч о најважнијем документу новије политичке историје Српске и да у том процесу није учествовала опозиција.

       Говорећи о предстојећим изборима, Додик је рекао да анкете показују од 34 до 37,4 одсто подршке СНСД-у, чији је лидер.

У "књигу утисака" јерусалимског Зида плача

уписује своју жељу да Српска буде независна

       Он је додао да и анкете које се односе на појединачне функције показују апсолутну предност Жељке Цвијановић као кандидата за српског члана Председништва БиХ у односу на противкандидате, као и огромну предност њега као кандидата за председника Републике Српске у односу на остале кандидате.

       "Ценим кандидате, није мала част бити кандидат за председника Републике. Сматрам да долази време које тражи доста стабилности, никакав авантуризам који би могао да наштети Републици Српској", рекао је Додик.

       Он верује да у Српској људи разумеју да долази време у којем ће бити промена у свету и да је важно да они који представљају српски народ имају пролазне путеве у вези са могућностима да утичу на саму позицију Српске, што показује председник Српске Жељка Цвијановић посетом САД и он својим посетама Русији, Израелу, Бриселу и осталим местима.

       „А опет у Српској чујем неке који говоре да постоји нека врста изолације, вероватно мисле да треба да ме прими неко у Великој Британији, а ја сматрам да су Британци велики спекуланти и да овде имају своје локалне политичаре, политичку партију у Српској коју подржавају у жељи да дође до власти да би они могли да креирају неке своје интересе, у правилу на штету српског народа", истакао је Додик.

       Он је нагласио да је најлакше бити опозиција и нападати све, показивати нетолеранцију ка било каквом успеху оствареном у немогућим околностима које, између осталог, подразумевају и личне и претње породици.

       "То је цена посла који радимо. Показали смо да нисмо спремни да поклекнемо", закључио је Додик.

       (Срна)

       Региструјте се на нашем Telegram   каналу: https://t.me/faktorga

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари