Додик: И говор бихаћког хоџе Штулановића класични је говор мржње

ПОРУЧИО И ШТУЛАНОВИЋУ И МАХИЋУ И ИЗ ДА СРПСКА НИЈЕ ИЗВРШИЛА ГЕНОЦИД И ДА НИЈЕ ГЕНОЦИДНА ТВОРЕВИНА

Мухамер Штулановић

* Председник РС оценио да се Исламска верска заједница до неподношљивости петља у изборни и политички систем БиХ

_______________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да је говор хоџе из Бихаћа Мухамера Штулановића класични говор мржње и да Српска није извршила геноцид нити је геноцидна творевина.

         - Увијек је проблем код оних који мрзе и изјављују такве глупости. Република Српска није извршила геноцид нити је геноцидна творевина - рекао је Додик.

         Додик је рекао и да се "Исламска верска заједница до неподношљивости петља у изборни и политички систем БиХ".

         Додао је да Исламска верска заједница тражи посебан статус за себе иако нису привилеговани и имају исти статус као остале верске заједнице у БиХ.

         Он је рекао и да је поглавар Исламске заједнице у БиХ Хусеин Кавазовић правдао имама из Козарца који је вређао СПЦ и српски народ, уместо да је предузео мере које би се односиле на њега.

         - У сваком случају мислим да је време да се с овим стане и да буде отворена једна врста дијалога вјерских заједница, односно Исламске верске заједнице и Републике Српске и спреман сам да разговарам са њиховим људима. Мислим да имамо добар однос са муфтијом у Бањалуци - рекао је Додик.

         Рекао је и да су ова два имама апсолутни екстремисти и не доприносе толеранцији, стабилности и сигурност и да би Кавазовић требало да предузима мере против таквих имама.

         https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=502362


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари