Додик и Човић: Хоћемо третман добрих момака јер смо привржени Уставу БиХ

СНСД НЕЋЕ У СТРУКТУРЕ ВЛАСТИ БЕЗ ХДЗ БиХ, А НИ ХДЗ БиХ НЕЋЕ У ВЛАСТ БЕЗ СНСД

* У Мостару договорили наставак партнерства СНСД и ХДЗ на свим нивоима у БиХ, а Милорад ДОДИК тим поводом рекао: Имамо и разлика у политикама, али те разлике не гурамо у први план, већ их остављамо за нека боља времена. Ту је првенствено став о НАТО. Нема потребе за конфронтацију било где... Ако то и Бошњаци разумeју, онда смо решили много проблема. Искључиво смо привржени поштовању Устава БиХ и желимо да се то види као врлина, а не као јерес или зла коб

__________________________________________________________

         СНСД и ХДЗ БиХ настављају партнерство на свим нивоима у БиХ, изјавио је лидер СНСД-а након састанка делегација ових странака у Мостару.

        Додик је нагласио да је данас потврђено партнерство за које се већ одавно знало.

       - Имамо и разлика у политикама, али те разлике не гурамо у први план, већ их остављамо за нека боља времена. Ту је првенствено став о НАТО. Нема потребе за конфронтацију било где. Спремни смо да радимо са онима који имају подршку - рекао је Додик.

       Додик је истакао да су две странке спремне за конститутивну сједницу Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ на којој ће се у кратком року завршити све потребне ствари.

       Додао је да ће се у наредном периоду покушати деблокирати процеси који су залеђени.

       - Свесни смо да ће бити проблема. Са ХДЗ-ом је договор да ником нико не смета и то је добро. Ако то и Бошњаци разумeју, онда смо решили много проблема. Искључиво смо привржени поштовању Устава БиХ и желимо да се то види као врлина, а не као јерес или зла коб. Наставићемо са политикама које су препознатљиве. Не желимо неразумне потезе, али ни непринципијелно понашање и одустајање од политика које водимо - напоменуо је Додик.

       Додик је поручио да СНСД и ХДЗ БиХ имају веома јасне доказе успешне сарадње и да ће наставити да сарађују и координишу активности.

       - СНСД неће у структуре власти без ХДЗ-а БиХ, а ни ХДЗ БиХ неће у власт без СНСД-а. ХДЗ и СНСД који су раније од међународне заједнице конотиране као проблем сада се јављају као решење за брзо формирање власти - рекао је Додик.

       Додик је нагласио да ће радити на томе да афирмишу БиХ као земљу три конституивна народа и два ентитета и да афирмишу уставни поредак.

       - Настојаћемо да добијемо предзнак добрих момака, јер смо привржени поштовању Устава БиХ и политикама које су препознатљиве - навео је Додик.

       Одговарајући на питање новинара о будућим партнерима у власти на нивоу БиХ, Додик је поручио да је то онај који има капацитет на бошњачкој страни и да ће СНСД и ХДЗ са свима разговарати.

       https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=494050

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари