Додик: И британски документи опомињу да истина о Сребреници још чека међународну комисију

„МУСЛИМАНИ ЈЕСУ ИМАЛИ НЕКЕ УСПЕХЕ У САТАНИЗОВАЊУ СРБА, АЛИ ТО ПОЛАКО ЈЕЊАВА“

* „Алија Изетбеговић тражио помоћ у смислу да буду бомбардовани положаји Војске Републике Српске и да су му тадашњи председник САД Бил Клинтон и најважнији људи америчке политике рекли како му за то треба оправдање од најмање пет хиљада страдалих људи, те да је онда и предузета операција“

* Сада је још јасније да се у Сребреници десио озбиљан злочин, али и према Србима и према муслиманима

__________________________________________________________________________

         СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик истакао је да последњи документи британске Владе о Сребреници са којих је скинута ознака тајности, показују исправност политике Републике Српске да се коначно утврди права истина о том догађају.

         Додик је подсетио како је "Алија Изетбеговић тражио помоћ у смислу да буду бомбардовани положаји Војске Републике Српске и да су му тадашњи председник САД Бил Клинтон и најважнији људи америчке политике рекли како му за то треба оправдање од најмање пет хиљада страдалих људи, те да је онда и предузета операција", преноси РТРС.

         Додик је оценио да архиве које се отварају и које ће бити отворене несумњиво говоре у прилог томе да је прича о догађајима у Сребреници исфорсирана, преноси Срна.

         "Чињеница да је војно руководство муслимана изашло из Сребренице и да је почело провокације те врсте, апсолутно говори у прилог тој тврдњи", рекао је Додик коментариштући наводе из званичног документа Министраства одбране Велике Британије од 11. јула 1995. године у коме се описују догађаји који су претходили дешавањима у Сребреници, те истиче да је напад на Сребреницу испровоцирала бх. страна и да Пале нису имале план за освајања енклаве.

         Додик је новинарима у Бањалуци изјавио да се у Сребреници десио озбиљан злочин, али и према Србима и према муслиманима, те указао на потребу да се коначно дође до објективне истине у смислу да извори о тим догађајима буду доступни.

         Он је истакао и потребу успостављања међународне комисије која ће утврдити страдање Срба и Бошњака на том простору .

         "То што муслимани покушавају да исфорсирају ту врсту приче о Сребреници без обзира на неке успехе које су имали у сатанизацији Срба, полако јењава, имајући у виду овакве информације", оцијенио је Додик.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари