Додик: Харадинајева оставка је фарса у функцији даљег притиска на Србију и Вучића

„СРПСКИ НАРОД ОЧЕКУЈЕ ДА РЕШЕЊЕ ЗА КОСОВО ПОСТАВИМО КАО СВЕСРПСКО ПИТАЊЕ“

* "Ми Срби не сммо да будемо наивни око тога. Потпуно верујем да ту постоји конекција и сарадња међународног фактора и неког ко води читав тај пројекат око Косова и самог Харадинаја. Изгледа веома фарсично када каже да иде тамо као име, а не као држава. Читава прича око власти у Приштини има терористички предзнак“

* Не може бити решења за један народ који има сва права на штету државе Србије, а да један дeо народа у РС мора да ћути и трпи тортуру међународног фактора који му је наменио улогу живота у држави која не може да функционише“

____________________________________________________________________

         ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик оценио је вечерас да му оставка Рамуша Харадинаја личи на досадашње фарсе које је правила међународна заједница, а која има за циљ да се врши даљи притисак на Србију.

         Додик је, у изјави РТС-у, рекао да све иде ка томе да се "опере" још једном биографија Харадинаја, да може поново да се врати у политички живот Косова.

         "Ми Срби не смeмо да будемо наивни око тога. Потпуно верујем да ту постоји конекција и сарадња међународног фактора и неког ко води читав тај пројекат око Косова и самог Харадинаја. Изгледа веома фарсично када каже да иде тамо као име, а не као држава. Читава прича око власти у Приштини има терористички предзнак", нагласио је он.

         Додао је и да чињеница да Харадинају није пресуђено у Хашком трибуналу њега наводи да је реч о фарси која треба да врши додатни притисак на Србију и Александра Вучића.

         Казао је да је неопходно да заједно посветимо више пажње, јер то читав српски народ очекује, посебно у РС, да се решење постави као свесрпско питање.

         "Не може бити решења за један народ који има сва права на штету државе Србије, а да један дeо народа у РС мора да ћути и трпи тортуру међународног фактора који му је наменио улогу живота у држави која не може да функционише", рекао је Додик.

         Каже да таксе треба да се укину, али то није дефинитивно решење, већ морају да се наставе разговори.

         "Мислим да око председника Вучића и његове преговарачке позиције треба да се окупе сви политички и национални фактори Србије и да подстакну његову снагу, јер је очигледно да ће међународна заједница по устаљеном оквиру рећи 'имамо операцију са њима, они нису више ту, морате и ви нешто да учините'. Знамо да је Вучић тврд преговарач и да никаквих уступака на уштрб националних интереса за Србе неће бити", објаснио је он.

         Рекао је да треба тежити компромису и консензусу који мора бити опште прихватљив.

         (Танјуг)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари