Додик: Формираћемо власт на нивоу БиХ да са ХДЗ БиХ и „осморком“ – имамо капацитет

ЦВИЈАНОВИЋ: САСТАНАК СНСД И „ОСМОРКЕ“ – НАЈАВА КОНСТРУКТИВНОГ РАДА У НАРЕДНОМ ПЕРИОДУ

* Председник СНСД Милорад ДОДИК: Разговарали смо о формирању Савета министара и других органа. Први пут ћемо упоставити посебну процедуру за бржи пролазак развојних пројеката

_____________________________________________________________

       СНСД са својим коалиционим парнерима, ХДЗ БиХ и "осморка" имају капацитет да формирају власт на нивоу БиХ, рекао је председник СНСД-а Милорад Додик, након састанка са представницима "осморке".

       Истакао је да ће следеће седмице бити одржани оперативни састанци.

       - Имамо структуру за формирање власти. Решаваћемо и питања економије и инфраструктуре. Разговарали смо о формирању Савета министара и других органа - рекао је Додик, који је и председник Републике Српске.

       Нагласио је да ће први пут успоставити посебну процедуру за бржи пролазак развојних пројеката.

Главни преговарач "осморке"

Нермин Никшић

       Навео је да ће се буџет на нивоу БиХ усвојити брзо.

       Истакао је да постоји разумевање.

       - Република Српска остаје на принципу европских интергација. Имамо пун капацитет да формирамо стабилне структуре власти на нивоу БиХ и да се у оквиру тога крећемо ка ономе што је потребно да учинимо како би обезбедили нормално функционисање у складу са Уставом БиХ - навео је Додик.

       Потпредседница СНСД-а Жељка Цвијановић изјавила је да је састанак делегације СНСД-а са "осморком" о формирању власти на нивоу БиХ показао ефикасност и намеру да се ради конструктивно у наредном периоду.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари