Додик: Европарламент би да ме санкционише а БиХ због мене није ништа инвалиднија него што би била

ПРЕДСЕДНИК РС ПОВОДОМ РЕЗОЛУЦИЈЕ КОЈОМ СЕ ИЗ СТРАЗБУРА ТРАЖЕ САНКЦИЈЕ ПРОТИВ ВРХА РС

* Председник РС Милорадс ДОДИК: Због политике коју водим, није страдао нико, европски пут није доведен у питање, није доведен у питање њен територијални интегритет, па ме живо занима шта је инспирисало европарламентарце да предложе једну такву меру

* „Бирам да одлучујем слободно и према својој савести, да поштујем све правне акте Републике Српске и БиХ. Ако због тога треба да будем кажњен - нека будем, али бар да се јасно каже и зна да сам кажњен јер сам мислио својом главом, поштовао Устав и руководио се националним интересима

_____________________________________________________

            ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је да Европски парламент има право да изгласа шта год сматра за корисно, али то не значи ни да је сврсисходно нити корисно.

            На молбу да прокоментарише резолуцију коју су усвојили посланици Европског парламента, а у којој се позива на увођење санкција председнику Републике Српске и другим високорангираним званичницима Српске због, како је наведено, "сецесионистичке реторике и поступака у БиХ, укључујући и обележавање празника које је Уставни суд БиХ прогласио неуставним", Додик је истакао да се политика санкционисања уместо политике дијалога и покушаја да се разумеју други и другачији, нажалост, јавља и у Европском парламенту.

            Председник Српске је нагласио да је то увек знак немоћи, а не надмоћи како се покушавају представити кажњавања политички неподобних држава или појединаца.

            - Због политике коју водим, није страдао нико, БиХ није инвалиднија него што би иначе била, европски пут није доведен у питање, није доведен у питање њен територијални интегритет, па ме живо занима шта је инспирисало европарламентарце да предложе једну такву меру - рекао је Додик.

            Он је у изјави за Срну поручио да бира да живи слободно и да сви у Републици Српској живе слободно.

            - Бирам да одлучујем слободно и према својој савести, да поштујем све правне акте Републике Српске и БиХ. Ако због тога треба да будем кажњен - нека будем, али бар да се јасно каже и зна да сам кажњен јер сам мислио својом главом, поштовао Устав и руководио се националним интересима - поручио је Додик.


 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари