Додик: Документи британског Министарства одбране показали колика је превара Сребреница

„9. ЈАНУАР ОСТАЈЕ ПРАЗНИК НАШЕ ДРЖАВЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ МАКАР ИХ ТО ИРИТИРАЛО ДО БЕСА“

* Потпредседнику РС Рамизу Салкићу поручио: „Шта они хоће!? Хоће да ми прихватимо њихову Босну какву они мисле да треба да буде. Наравно да нећемо. Пре ће се десити да ће он прихватити Републику Српску какву ми хоћемо него што ћемо ми прихватити Босну какву он хоће

______________________________________________________________________

        СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик поручио је да Србима у Републици Српској нико не може одузети 9. јануар који прослављају као Дан Републике, свиђало се то некоме или не.

        "Он остаје празник наше Републике, наше државе Републике Српске и то може да их иритира до беса", изјавио је Додик Срни након што је потпредседник Српске Рамиз Салкић поново негативно коментарисао 9. јануар и његово обележавање.

        Додик је рекао да Салкић не мора да прославља Дан Републике, јер га нико на то не тера, али сматра да је неморално и нељудски да се једном народу одузима право на празник.

        "Ако буде имао снаге нека погледа мало на телевизији, само да види како је то масовно и достојанствено. То му препоручујем", додао је Додик.

        Додик је истакао да они не треба да моралишу Србима, те подсетио на наводе докумената британског Министарства одбране о томе, како је рекао, колика је превара Сребреница, да је сатанизација Срба била систематска.

        "Ми се не слажемо с тим да је 1. март било какав празник у БиХ, али не можемо да забранимо муслиманима да мисле то што хоће. Али, то није празник БиХ", рекао је Додик.

        Он сматра да не треба да посвећује "било какву пажњу неком Салкићу или било коме другом ко је иритиран", те му је поручио да 9. јануара може да ради шта хоће, али да не може српском народу да забрани да га прославља.

        "Ми ћемо да обиљежавамо Дан Републике, то је наше право и нећемо од тога одустати", нагласио је Додик.

        Подсетио да је био на Скупштини када је формирана Република Српска и да тог 9. јануара 1992. године нико није никакве последице, ниједан муслиман није осетио ништа, те да он није злочинац, већ човек мира.

        "Шта они хоће!? Хоће да ми прихватимо њихову Босну какву они мисле да треба да буде. Наравно да нећемо. Пре ће се десити да ће он прихватити Републику Српску какву ми хоћемо него што ћемо ми прихватити Босну какву он хоће", рекао је Додик.

        Он сматра и да треба избећи полемике за време славља, те напоменуо да ће Срби сада да прослављају Божић и Дан Републике.

        "Он ако мисли да су њихови судови довољни да то процесуирају, ево нек` прво процесуирају мене", закључио је Додик.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари