Додик: Ђукановић помиње „геноцид у Сребреници“ - као дете којем више не дају да се игра

НАГЛАСИО ДА ЈЕ ЦРНА ГОРА ПРИЈАТЕЉСКА И БРАТСКА ДРЖАВА И ДА НЕМА РАЗЛОГА ДА ТО НЕ ОСТАНЕ

* Српски члан Председништва БиХ објаснио да је био против тога да Мило Ђукановић посети БиХ сада, у јеку српских молитвених протеста, који се са великом пажњом прате и у Српској „јер припадамо истој Цркви“

___________________________________________________________

         СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик истакао је да је Црна Гора била и јесте пријатељска, а може се рећи и братска држава, и нема разлога да тако не буде и убудуће.

        Додик је навео да је председник Црне Горе Мило Ђукановић имао прилику да посјети БиХ раније, али он то није учинио.

        – Мени је било неприкладно да то уради сада када се Црна Гора суочава са тако озбиљним изазовом, којем сведочимо сви, а који се с великом пажњом прати и у Републици Српској због чињенице да припадамо истој Цркви – истакао је Додик.

        Српски члан Председништва БиХ навео је да одлука у вези са његовим доласком у БиХ није била у функцији освежавања успомена и историјског сећања, посебно не на владавину Слободана Милошевића са којим је Ђукановић блиско сарађивао управо у турбулентно време које он помиње.

        На молбу да прокоментарише Ђукановићеву изјаву да је „у Сребреници почињен геноцид“, Додик је одговорио да верује да је Ђукановићу познат став Републике Српске да се у Сребреници није десио геноцид, исто као што верује да су му познате и контроверзе које прате дешавања у тој општини у неколико година протеклог рата.

        – Инсистирање на томе, и то 25 година након рата, изгледа као освета детета коме су рекли да не може више да се игра– закључио је Додик.

        (извор: Глас Српске)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари