Додик: Дипломатија БиХ још функционише као да је води Бисера Турковић

НАГЛАСИО ДА МИНИСТАРСТВО СПОЉНИХ ПОСЛОВА И ДАЉЕ ЗАОБИЛАЗИ ПРЕДСЕДНИШТВО БиХ

* Предсједник РС: „На нивоу БиХ не постоји ји једна одлука о санкцијама Русији, али су се неки амбасадори е неодговорно сагласили са неким резолуцијама, а нису имали овлаштења. Ја сам против њих поднео кривичне пријаве, иако од њих неће бити ништа, јер је такво законодавство тамо под утицајем Америке и неће дозволити процесуирање, али ћемо ми сваки пут кад се неко понаша противзаконито у БиХ поднети пријаве. Тако против Свена Алкалаја и других постоје кривичне пријаве“

_______________________________________________________

        ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да је спољна политика БиХ у надлежности Председништва БиХ, а да Министарство иностраних послова наставља стару унилатералну праксу Бисере Турковић заобилажења надлежних институција.

        - Српски члан и председавајућа Председништва БиХ Жељка Цвијановић није дала сагласност за ово питање, али је неко из МИП-а дао друге инструкције које нису у складу са ставом и одлукама Председништва. То је стара пракса и то ће само довести до распада овог система власти уколико се настави - рекао је Додик у Бањалуци.

        Он је поручио да ће против оних који се понашају противзаконито сваки пут бити поднесене кривичне пријаве.

        - Неки амбасадори су се неодговорно сагласили са неким резолуцијама, а нису имали овлаштења. Ја сам против њих поднео кривичне пријаве, иако од њих неће бити ништа, јер је такво законодавство тамо под утицајем Америке и неће дозволити процесуирање, али ћемо ми сваки пут кад се неко понаша противзаконито у БиХ поднијети пријаве. Тако против Свена Алкалаја и других постоје кривичне пријаве - рекао је Додик.

        Додик је поновио да на нивоу БиХ не постоји ниједна одлука о санкцијама против Русије.

        https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=504151

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари