Додик: Дачић је министарском самиту ОЕБС на прави начин представљао Србију и бранио Српску

ЗАХВАЛНИ СМО МУ И НА ЗАЛАГАЊУ ЗА ПОШТОВАЊЕ ДЕЈТОНА И СТАТУСА СРПСКЕ

* Милорад ДОДИК: Дачића сматрам пријатељем Републике Српске јер он то потврђује својим односом према Српској. Сарадња са њим је увек била добра и у интересу и Србије и Српске, уз висок ниво разумевања за позицију Републике Српске

________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је министар спољних послова Србије Ивица Дачић на прави начин представљао Србију и њене државне интересе на Министарском савету ОЕБС-а у Скопљу, а самим тим и позиције Републику Српске.

         - Данас сам телефоном разговарао са министром Дачићем, који учествује на Министарском савјету ОЕБС-а у Скопљу, и захвалио му на таквом приступу на овом веома значајном скупу. Имајући у виду да је Ивица Дачић министар у правом смислу речи, он је на прави начин представљао своју земљу, те заступао и интересе Републике Српске - истакао је Додик.

         Председник Српске је рекао да Дачића сматра пријатељем Републике Српске и да он то потврђује својим односом према Српској.

          - Сарадња са Дачићем је увек била добра и у интересу и Србије и Српске, уз висок ниво разумијевања за позицију Републике Српске. Захвални смо и за његово залагање за поштовање Дејтонског споразума и статуса Српске, као и на ставу да је унутрашњи дијалог пут до договора - нагласио је Додик за Срну.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари