Додик: Да Ђукановићев пут нема алтернативу – то није став Председништва БиХ

НАГЛАСИО ДА ЈЕ ШЕФИК ЏАФЕРОВИЋ ТО МОГАО ИЗГОВОРИТИ САМО У СВОЈЕ И ИМЕ СДА

* Српски члан Председништва БиХ упозорио да у Црној Гори само мир нема алтернативу

______________________________________________________________________

       СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да ставове које је Шефик Џаферовић изнио у разговору са председником Црне Горе Милом Ђукановићем нису ставови Председништва БиХ, нити је Џаферовић у капацитету председавајућег могао да их заступа у том разговору, јер нема сагласност свих чланова Председништва.

       Додик је подсетио да је Џаферовић само бошњачки члан Председништва БиХ.

       „Свако добронамеран жели да се у Црној Гори, као и у цијелом региону, одрже мир и сарадња међу народима и државама и на тај дeо разговора немам ниједну примедбу. Међутим, неприкладним сматрам реакцију политичко верске елите Бошњака у Сарајеву на немиле сцене у Пљевљима о којима је полиција Црне Горе до сада морала да каже и своју реч, јер свако ћутање надлежних у таквим ситуацијама буди сумњу и у сам догађај и у актере", истакао је Додик.

       На молбу Срне да прокоментарише Џаферовићев став да "трасирани пут Црне Горе под Ђукановићевим вођством нема алтернативу", Додик је одговорио да то није став Председништва и ако Џаферовић то заиста мисли могао је јавно и рећи али као функционер СДА.

       "Само мир нема алтернативу, а којим путем ће Црна Гора кренути након демократских избора, одржаних пре пар дана, питање је за њене грађане", нагласио је српски члан Председништва БиХ.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари