Додик: БиХ је и даље у мраку, а Србија има право да брани Србе чију је безбедност Курти угрозио

ЦИТИРАО ШАНТИЋЕВЕ СТИХОВЕ: „И КАД НАМ МУШКЕ УЗМЕТЕ ЖИВОТЕ, ГРОБОВИ НАШИ БОРИЋЕ СЕ С ВАМА“

*  «Потпуно је јасно да се права Срба на Косову и Метохији, као и наша права у Републици Српској, крше под политичким притисцима и да међународна заједница и даље примењује двоструке стандарде када су Срби у питању"

* Поводом истраге Тужилаштва БиХ због постављања фотографија убијених Срба уз пут Братунац-Поточари упозорио: ««Данас би да забране да показујемо њихове фотографије, следећи корак би била забрана и да их помињемо. Ако неко мисли да је то начин да нас ућуткају, поручујем им да губе време»

________________________________________________________

       ЈЕДНОСТРАНИ и неодговорни потези Аљбина Куртија угрозили су безбедност Срба на Косову и Метохији и Србија по Резолуцији Савета безбедности УН 1244 има право да брани безбедност Срба на КиМ, нагласио је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик.

       - Ми у Републици Српској у потпуности и снажно подржавамо руководство Србије у напорима да деескалира ситуацију и дијалогом нађе мирно решење и тако заштити права српског народа - навео је Додик на Твитеру.

       Како Додик истиче, "потпуно је јасно да се права Срба на Косову и Метохији, као и наша права у Републици Српској, крше под политичким притисцима и да међународна заједница и даље примењује двоструке стандарде када су Срби у питању".

       - Све је то исто као и у прошлости, али оно што је различито је - да се Србима више никад неће десити "Олује" било где - закључио је Додик, преноси РТРС.

       Српски члан Председништва БиХ истакао је и да, уколико је тачна информација да се тужилаштва баве постављањем фотографија убијених Срба код Братунца, а не тиме ко их је и како убио, то довољно говори о мраку у којем се у БиХ живи готово 30 година након рата.

       «Данас би да забране да показујемо њихове фотографије, следећи корак би била забрана и да их помињемо. Ако неко мисли да је то начин да нас ућуткају, поручујем им да губе време», навео је Додик.

       На његовом Твитер профилу цитиран је песник Алекса Шантић: "И кад нам мушке узмете животе, гробови наши бориће се с вама".

       Уз регионални пут Братунац-Поточари 9. јула биле су постављене фотографије 3.267 српских цивила и војника из средњег Подриња убијених и погинулих у протеклом грађанском рату у БиХ.

       Након што су фотографије постављене, тужилац Окружног тужилаштва Бијељина наложила је уклањање фотографија погинулих бораца и српских цивилних жртава са јавних површина у Братунцу, што су породице жртава и учиниле.

       Региструјте се на нашем Telegram   каналу: https://t.me/faktorga

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари