Додик: БиХ би имала шансу да јој је дато да буде државна заједница – да на силу не праве државу

НАВЛАЧЕ ЈОЈ ЛУДАЧКУ КОШУЉУ ТИПА „НИСТЕ СРБИ, НИСТЕ БОШЊАЦИ, ИСТЕ ХРВАТИ ВЕЋ ГРАЂАНИ“

* „А међу већина су Бошњаци, па ће они одређивати шта треба

______________________________________________________

         ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИ Предсједништва БиХ Милорад Додик сматра да би БиХ можда функционисала да је третирана као државна заједница три конститутивна народа и два ентитета, али да то не може јер се жели наметнути да су Бошњаци већина која одређује шта треба, а шта не треба.

         “С обзиром да хоће да јој се наметне нека лудачка кошуља која подразумијева `нисте Срби, нисте Бошњаци, нисте Хрвати` него сте неки грађани међу којима су већина Бошњаци, па ће они одређивати шта треба, зато то не може да функционише”, рекао је Додик новинарима у Бијељини.

         Он је поновио да БиХ није држава и да не може тако функционисати, већ државна заједница три конститутивна народа и два ентитета.

         Додик је рекао да СНСД остаје на нивоу БиХ да се не би дешавало као у неким ранијим периодима када су напуштана мјеста, а “утрчавали” неки други који су нанијели још већу штету.

         “Дакле ту смо, али како се ради, шта се ради, видјећемо”, рекао је Додик.

         Додик, који је и предсједник СНСД-а, рекао је да ће се по повратку из Русије сусрести да политичким лидерима владајуће коалиције у Републици Српској.

         “Вјерујем у наредних десетак дана, крајем идуће седмице”, навео је Додик.

У Санкт Петербургу о гасификацији Српске

         СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик најавио је да са предсједником Републике Српске Жељком Цвијановић ускоро путује у Санкт Петербург гђе ће разговарати о гасификацији Републике Српске.

         “Ми желимо да подстакнемо и обезбиједимо сигурност у погледу снабдијевања гасом што је и главни разлог зашто сада идемо у Санкт Петербург”, рекао је Додик новинарима у Бијељини.

         Он је напоменуо да је гасификација један од великих пројеката Републике Српске, која је, како је рекао, већ почела у Бијељини.

         У Санкт Петребургу ће од 6. до 8. јуна бити одржан Међународни економски форум.

         (Срна)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари