Додик: Американци лажу да стоје иза Дејтона, до тог споразума стало је само Србима – Српској и Србији

„СРПСКА ПРИХВАТА СЛОВО ДЕЈТОНА ДА БИ ОСТАЛА У БиХ, АЛИ НЕ ПРИХВАТА УНИТАРНУ БиХ“

* „Република Српска, уколико не постоји слово Дејтонског споразума, нема разлога да остане у БиХ. Морамо да понудимо оно што је противтежа сталној и нарастајућој унитаризацији коју спроводе британска, америчка амбасада и европска канцеларија у БиХ

* Највећи апсурд у свему је то што човек који би требало да представља Председништво БиХ и да износи усаглашене ставове (Жељко Комшић), не представља никога у БиХ, па ни Председништво у којем седи толико дуго захваљујући муслиманима. Он представља искључиво себе и нефункционални дио БиХ. Он каже: "Примите нас (у ЕУ), али молим вас да нас не примите јер нисмо заслужили" 

_________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да је БиХ колонија и да једино Срби, односно Српска и Србија свих година држе до Дејтонског мировног споразума.

         - Они који су говорили у име међународне заједнице, пре свега Американци, да стоје иза овог споразума, лагали су, јер су желели да буде прелазни документ ка унитраној БиХ. Република Српска не жели и неће да буде у унитарној БиХ  - рекао је Додик.

         Нагласио је да Република Српска, уколико не постоји слово Дејтонског споразума, нема разлога да остане у БиХ.

         - Морамо да понудимо оно што је противтежа сталној и нарастајућој унитаризацији коју спроводе британска, америчка амбасада и европска канцеларија у БиХ - додао је Додик.

         Према његовим речима, Српска може да прихвати слово Дејтонског споразума како би остала у БиХ, али не прихвата унитарну БиХ.

         Нагласивши да је Дејтонски мировни споразум једина основа за одрживост БиХ, председник РС је указао:

         - Највећи апсурд у свему је то што човек који би требало да представља Председништво БиХ и износи усаглашене ставове (Жељко Комшић), не представља никога у БиХ, па ни то Председништво у којем седи толико дуго захваљујући муслиманима. Уочи самита, а и његове досадашње изјаве показују нашу реалност, да он тамо представља искључиво себе и онај нефункционални дио БиХ, политику која хоће другима да намеће решења и која нема упориште у Уставу и законима.

         - Човек делује као да не зна где је дошао и шта прича или, у најмању руку, као да је на неком митингу усред кампање. То је једно потпуно одсуство одговорности према свима у Српској и БиХ, политика која не води нигде.То је једно потпуно одсуство одговорности према свима у Српској и БиХ, политика која не води нигдје. Каже: "Примите нас, али молим вас да нас не примите јер нисмо заслужили". 

         Додик је упитао "шта даље причати о БиХ и европском путу?“ И додао:

          - Онда имате ове из "тројке" што само причају бајке, а на сваки начин покушавају да сруше договор који је искључиво конципиран на Уставу и ономе што Устав каже. У свему томе чекамо одлуку једнако подељене ЕУ, која зна да нас хоће, али нас ипак неће, или бар не још. То лицемерство и одсуство сваке логике уморили и би највеће европске ентузијасте - рекао је Додик.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари