Додик: Ако неко вршља на Балкану, онда су то Британци а не Русија

„СРБИ БИ УЛАСКОМ У НАТО УНИШТИЛИ СВОЈ НАЦИОНАЛНИ КОРПУС И НАЦИОНАЛНУ ИДЕЈУ“

* „Британци су одобрили шест милиона фунти за борбу против ''малигног утицаја'' Русије, а и Американци преко неких својих фондова исто то чине. У Сарајеву, Подгорици и Тирани постоје обавјештајни центри које је Запад инсталирао. Они су направили списак од 300 људи из Србије и РС који наводно шире тај руски малигни утицај и тако су ставили мете на све те људе

____________________________________________________________________________

          АКО је ико на Балкану вршљао и ширио малигни утицај, онда су то западне земље и њихове обавјештајне службе, а не Русија, изјавио је предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине Милорад Додик.

          "Много лоших ствари које су се овдје дешавале у посљедњих вијек и по било је везано управо за тај малигни утицај антисрпске политике, прије свега Британаца, који упорно покушавају да смање утицај Срба, као већинског народа на Балкану. И све ове оптужбе против Москве су у функцији да Србија и Република Српска уђу у НАТО", рекао је Додик за данашње "Новости".

          По питању притисака на РС и Србију да одустану од војне неутралности, Додик каже да они неће нестати и да ће бити све јачи.

          "Али, узалуд је све то. Британци су одобрили шест милиона фунти за борбу против ''малигног утицаја'' Русије, а и Американци преко неких својих фондова исто то чине. У Сарајеву, Подгорици и Тирани постоје обавјештајни центри које је Запад инсталирао. Они су направили списак од 300 људи из Србије и РС који наводно шире тај руски малигни утицај и тако су ставили мете на све те људе", објашњава Додик.

          Према његовим ријечима, став РС по питању НАТО се неће промијенити.

          "Срби ништа не добијају уласком у НАТО, то би дефинитивно било мјесто уништења нашег националног корпуса и националне идеје. Па, тај исти НАТО је прије само двадесетак година бацао на нас бомбе, а сада треба одушевљено да прихватимо да им се прикључимо", рекао је Додик.

          Упитан да ли НАТО блокира формирање Савјета министара у БиХ, Додик каже да та условљавања нису национална, али је свјестан да оно неће нестати.

          "Понављам, РС нема ниједан разлог да подржи пут ка НАТО, јер бисмо тако изгубили самосталност и суверенитет и могућност да градимо пријатељства са другим земљама", истиче Додик.

          (Танјуг)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари