Додик: Ако на састанцима Председништва БиХ не буде заставе Српске – ја им нећу присуствовати

ПОВОДОМ  ЗУКОРЛИЋЕВОГ СТАВА НАГЛАСИО: „МУСЛИМАНЕ ПОШТУЈЕМО ОНОЛИКО КОЛИКО ОНИ ПОШТУЈУ НАС“

* Поновио да канцеларије у Председништву БиХ неће бити његово радно место, али да ће их задржати за своје сараднике: "Моје радне канцеларије биће у Источном Сарајеву. Те канцеларије су већ освештане, али што да не, освештаћемо и те канцеларије за моје сараднике у Председништву -  да истерамо зле духове

_________________________________________________________________________

         НОВОИЗАБРАНИ српски члан Председништва БиХ Милорад Додик истакао је да Србе у БиХ интересују само слово Дејтонског споразума и Устав БиХ, напомињући да неко ко се залаже за Устав не може бити за деструкцију.

         "Ако обезбеде наш дејтонски положај, ми нећемо имати ниједан разлог да мењамо Устав, у супротном - имаћемо велики проблем", рекао је Додик за "Курир", реагујући на изјаву бившег муфтије Исламске заједнице у Србији, а сада посланика у Скупштини Србије Муамера Зукорлића да је "неприхватљиво Додиково инсистирање на деструкцији БиХ".

         На Зукорлићеву прозивку да он кокетира са Београдом и да председник Србије Александар Вучић не сме дозволити да га "Додик свађа са Бошњацима", актуелни председник Републике Српске је рекао да то није кокетирање, већ да је Београд његова искрена љубав.

         Он је нагласио да председник Србије Вучић води одговорну политику кроз коју позиционира мир у региону као главно питање.

         "Ми поштујемо муслимане онолико колико они поштују нас овде и то је то. Дакле, Република Српска, Дејтонски споразум, слово Дејтонског споразума, Устав БиХ - ако имамо то, имамо сарадњу, ако немамо, нема потребе за сарадњом", истакао је Додик.

         Он је поручио да нико од њега не може да очекује да се деградирају Република Српска и положај Срба.

         Додик је поновио да канцеларије у Председништву БиХ неће бити његово радно место, али да ће их задржати за своје сараднике.

Застава Републике Српске

         "Моје радне канцеларије биће у Источном Сарајеву. Те канцеларије су већ освештане, али што да не, освештаћемо и те канцеларије за моје сараднике у Председништву, да истерамо зле духове", рекао је Додик.

         Он каже да ће инсистирати да на састанцима на којим он учествује буде истакнута и застава Републике Српске.

         "Ако те заставе нема, ја тамо нећу бити. Може да дође ко год хоће", закључио је.

        (Срна)

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари