Додик: 27. јули је значајан датум наше славне историје

„СРПСКИ НАРОД ЈЕ ЗАЈЕДНО СА ОСТАЛИМА ДАО ПОСЕБАН ДОПРИНОС БОРБИ ПРОТИВ ФАШИЗМА“

           СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик честитао је свим грађанима БиХ 27. јули - Дан устанка у БиХ, поручивши да сви заједно треба да негују антифашистичке традиције и да се залажу за мирна рјешења, чувајући успомену на све оне који су дали живот у борби против фашизма.

         "Дужност нам је да се присетимо свих оних који су живот дали у борби против фашизма, а свим преживелим борцима Нароноослободилачког рата да честитамо овај значајан датум наше славне историје", истакао је Додик, саопштено је из кабинета српског члана Председништва БиХ.

         Српски члан Председништва БиХ нагласио је да је српски народ заједно са осталим народима дао посебан допринос у борби против фашизма и успостављању мира и слободе у Другом светском рату о чему сведоче више од милион погинулих, безбројна стратишта и споменици, што је тужни српски биланс Народноослободилачког рата.

         "Борци Народноослободилачког рата заједно са антифашистима из целог света учествовали су у слому фашизма, развоју и очувању традиционалних вредности слободарског народа - мира и антифашизма", навео је Додик.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари