Додик: Добродошли су у Екипу за Српску они из СДС који се нису одродили од имена своје странке

ФОРМИРАЊЕ СКУПШТИНЕ И ВЛАДЕ РС ПОЧЕЋЕ ОДМАХ ПО САОПШТАВАЊУ РЕЗУЛТАТА ИЗБОРА

* „СНСД нема намеру да прави коалицију са ПДП-ом, који је кроз личности члана Председништва и министра спољних послова, нанEо немерљиву штету Републици Српској својим понашањем у Сарајеву, нити у тој коалицији види појединце из СДС који су се одродили од политике и имена странке којој припадају, а на крају и од самог народа од кога су тражили поверење на изборима

* „Они у СДС-у који су се вратили родољубљу и патриотизму, а како видимо - има их, добродошли су и са њима ћемо радити заједно у интересу Републике Српске

_________________________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Републике Српске и новоизабрани српски члан Председништва БиХ Милорад Додик очекује да се власт у Српској конституише у законом предвиђеном року, јер не постоје разлози да се један тако важан посао одлаже.

         "Чекамо званично проглашење изборних резултата да би и формално-правно кренули у конституисање новог сазива Народне скупштине и Владе Републике Српске", рекао је Срни Додик, који је и лидер СНСД-а.

         Он је истакао да ће један од првих корака бити седница страначких органа СНСД-а, на којим ће се и озваничити да је мандатар Радован Вишковић.

         Он каже да га радује број посланика који деле вредности СНСД-а и који су спремни да заједно са његовом странком преузму одговорност за унапређење живота у Републици Српској.

         "То гледам као патриотски чин људи који су директно награђени мандатима у Народној скупштини Српске или парламенту БиХ. По свему судећи, имаћемо изузетно стабилну скупштинску већину, тако да ће и Народна скупштина и Влада моћи да функционишу доста релаксирано, без беспотребних застоја, фокусирајући се на озбиљне послове који нас чекају", рекао је Додик.

         Он је истакао да СНСД нема намеру да прави коалицију са ПДП-ом, који је кроз личности члана Председништва и министра спољних послова, нанео немерљиву штету Републици Српској својим понашањем у Сарајеву, нити у тој коалицији види појединце из СДС-а који су се одродили од политике и имена странке којој припадају, а на крају и од самог народа од кога су тражили поверење на изборима.

         "У Екипи за Републику Српску неће бити ни оних припадника странака који су наши дугогодишњи коалициони партнери, коју су шпекулисали и калкисали у изборном процесу са коалиционим мандатима", рекао је Додик.

         Он је нагласио да ће бити преиспитан и анализаран рад и чланова СНСД-а и да ће на тај начин бити установљена одговорност свакога понаособ у изборном процесу.

         "Они у СДС-у који су се вратили родољубљу и патриотизму, а како видимо има их, добродошли су и са њима ћемо радити заједно у интересу Републике Српске", рекао је Додик.

         Предсједник СНСД-а је истакао да су они који су радили против Српске, без обзира на којој функцији или месту се налазили, поражени и да са њима нема коалиције за Републику Српску.

         "Уместо што народу шаљу лажне поруке да их је неко звао, да су наводно покрадени, да су ово или оно, препоручујем им да преиспитају своје политике и своје понашање, за које их је наш народ на протеклим изборима казнио. Десило се оно што сам и најављивао пре избора - народна воља је била последња. И за нас и за њих", поручио је Додик.

         (Срна)

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари