ДАЧИЋ: Изложба „Ecce Homo“ вређа oсећања верника и очигледна је провокација

ДЕЖЕР ИЗЈАВИО ДА ЈЕ ЕУ ЗАБРИНУТА ШТО ЈЕ ГЕЈ ПАРАДА ДРУГУ ГОДИНУ ЗА РЕДОМ ОТКАЗАНА ИЗ БЕЗБЕДОНОСНИХ РАЗЛОГА

        ПРЕМИЈЕР Ивица Дачић изјавио је да је изложба „Ecce Homo“ на којој је Исус Христос приказан у хомосексуалном окружењу, а организована је у оквиру Недеље поноса у Београду, очигледна провокација и да је сигурно допринела забрани овогодишње шетње.

       „Желим да изразим огорчење и најоштрије осудим изложбу која је у оквиру такозване 'Недеље поноса' организована у Београду“, рекао је Дачић.

       Ако је Америка ухапсила аутора филма који је изазвао демонстарције муслимана широм света, ако због карикатуре Мухамеда у француским новинама постоје проблеми, како је могуће да неко сматра да је могуће то исто радити са Исусом Христом - запитао се Дачић.

       Он је истакао да свака слобода има ограничења, а то ограничење су слободе других људи.

       „Као што неко сматра да не смеју да се оспоравају његова права када је реч о сексуалној орјентацији, исто тако нико нема право да извргава руглу верска осећања људи“, рекао је Дачић.

       Дачић је рекао да су САД изразиле забринутост и разочараност што се не организује геј парада, те да сматра да треба да изразе противљење зашто су на изложби извргли руглу Исуса.

       Шеф Делегације ЕУ у Србији Венсан Дежер изјавио је раније данас да је Европа забринута јер је Парада поноса другу годину за редом отказана из безбедоносних разлога, али да одржавање геј параде није услов за даље европске интеграције Србије.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари