Бајден једва пригушио панику међу западним лидерима изазвану успесима руске војске

THE AMERICAN THINKER: СУДАР НАТО СА РУСИЈОМ БИЋЕ КАТАСТРОФАЛАН ПО АЛИЈАНСУ

* Водећи лист америчких ултралиберала и дубоке државе New York Times: САД треба да престану да Украјини бесконачно исписују чекове и да је снабдевају оружјем

* The Washington Post: „Бајденов најхитнији задатак био је да смири успаничене европске савезнике који су говорили о миру по сваку цену, плашећи се цене дуготрајног сукоба“

__________________________________________________________

       СЈЕДИЊЕНЕ Државе морају да одустану од подржавања Украјине јер тиме само повећавају тензије између Руске Федерације и Запада и прети катастрофом инфраструктури НАТО.

       Ово је у листу The American Thinker написао његов колумниста Роберт Хантер. И указао:

       „Мало је вероватно да ће снабдевање Украјине оружјем спасити Кијев <...> А сваки покушај НАТО-а да директно интервенише у сукобу довешће до катастрофалне штете по алијансу“, пише Хантер.

       Према мишљењу аутора чланка, однос снага у источној Европи је у прилог Москви.

       Хантер чак наглашава да Русија има природно право да одговори на одлучне акције западних земаља. А резултат може бити упадање Сједињених Држава у замку из које је једини излаз нуклеарни рат са потпуним уништењем.

       Дан раније, амерички државни секретар Ентони Блинкен рекао је да Вашингтон и његови савезници нису заинтересовани да развлаче ситуацију око Украјине да би „болело” Русију.

       Рекао је да америчке власти имају велико поштовање према грађанима Руске Федерације и не сматрају их својим непријатељима.

       Позиција The Amerikan Thinker може се сматрати очекиваном, али се то не може рећи за изненадни `пацифизам` New York Times.

       А водећи лист америчких ултралиберала и дубоке државе управо је објавио да САД – с обзиром на тренутну ситуацију – треба да престану да Украјини пружају финансијску помоћ и да је снабдевају оружјем.

       Лист отворено предлаже преиспитивање стратегије и избор разумнијег пута:

       „Наш план не може бити да Кијеву бесконачно исписујемо чекове и да истовремено скромно обилазимо Украјинце и пуштамо их да сами диктирају за шта ће се користити наше оружје“.

       Неочекивано се поставио и The Washington Post.

       Објавио је да је Џо Бајден претходних дана морао да сузбија паником међу европским савезницима САД који по сваку цену настоје да окончају кризу у Украјини.

       А панику су изазвали успеси руских трупа на бојном пољу.

       „Бајденов најхитнији задатак био је да смири успаничене европске савезнике који су говорили о миру по сваку цену, плашећи се цене дуготрајног сукоба“ – открио је The Washington Post.

        Региструјте се на нашем Telegram  каналу: https://t.me/faktorga

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари