Генерал Младић оперисан иако је малокрван – добио болнички кревет у ћелији

УЗОРАК УКЛОЊЕНОГ ДЕЛА ДЕБЕЛОГ ЦРЕВА ПОСЛАТ НА ХИСТОЛОШКУ АНАЛИЗУ

* Адвокат Бранко ЛУКИЋ: „Постоји гаранција Владе Србије за лечење генерала Младића у Србији, али не тражимо пуштање тренутно. Чекамо још неке лекарске извештаје да бисмо тражили пуштање. Сада би био проблем да путује

____________________________________________________________

        ГЕНЕРАЛ Ратко Младић враћен је у притворску јединицу у Схевенинген из клинике у којој му је у суботу, 28. марта, оперисано дебело црево, рекао је Срни шеф тима одбране Бранко Лукић.

        Нагласио је да генерал Младић комуницира само са породицом, а да га адвокати не узнемиравају да га не би излагали додатним напоримс.

        „Знам да је добио болнички кревет што је знак да му је потребан потпун опоравак. Он је био лошег здравственог стања и пре овог захвата. Немам пуно информација. Узорак отклоњеног ткива је послат на хистопатолошку анализу. Још се не зна да ли је малигно или бенигно", рекао је Лукић.

        Он је навео да је операција требала да буде одгођена због малокрвности Младића, али је урађена, мимо тражења одбране и упутстава већа и мишљења српских лекара.

        "Оперисали су малокрвног човека. Како ће он сада да буде? Сигурно није доброг стања", сматра Лукић.

        Наглашава да адвокати увек траже мишљење медицинских стручњака и да то што је Младић оперисан у таквом стању "није исправно".

        "Ми смо на то указивали, али ми се са тим увек сусрећемо, поготово што се тиче његовог здравља. Стално нас доводе пред свршен чин. Готово, сада је човек оперисан. Надамо да ће да се опорави", рекао је Лукић.

        Он је навео да гаранција Владе Србије за лечење генерала Младића постоји, али да тренутно тамо нема захтева адвоката да буде пуштен на лечење у Србију.

        "Они су ово хтели да обаве. Ми не тражимо пуштање тренутно. Чекамо још неке лекарске извештаје да бисмо тражили пуштање. Сада би био проблем да путује", појаснио је Лукић.

        Генерал Ратко Младић оперисан је у суботу, 28. марта, а претходно му је у децембру одрађена колоноскопија.

        Тада је утврђено да има анемију и чекало се да му се поправи крвна слика да би издржао операцију.

        Породица и његов адвокатски тим су обавештени о операцији тек када је захват урађен.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари