Стаматовић: Нисам ни сањао да ће ми Вучић приписати да сам за независно Косово

ПРВИ ЧОВЕК ЧАЈЕТИНЕ НАЈАВИО ТУЖБУ ПРОТИВ ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ

          ПРЕДСЕДНИК Иницијативног одбора Здраве Србије Милан Стаматовић најавио је данас тужбу против председника Србије Александра Вучића због тога што га је оптужио да се залаже за независно Косово.

         "Залажем се за целовито Косово и Метохију, али унутар државе Србије, како и пише у Уставу ове земље, а не независно Косово, како је рекао председник Србије Александар Вучић", навео је Стаматовић у саопштењу.

         Он је истакао да се, како је саопштено, жестоко противи Вучићевој "најављеној велеиздаји, у коју рачуна и некакву деобу о којој велеиздајник говори".

         "Од Александра Вучића сам, након што ми је, пре годину дана, нацртао мету на челу, свашта могао да очекујем, али да ће ми, на својој, Бог зна којој, ванредној прес конференцији, подметнути и то да се Бошко Обрадовић и ја, 'заједно са Албанцима, Наташом Кандић и Соњом Бисерко залажемо за независно Косово', ни у најкошмарнијим сновима нисам сањао", навео је Стаматовић.

         Додао је да Вучић, који је и лидер Српске напредне странке, "унижава часну институцију председника Републике Србије".

         Стаматовић је позвао "лидера напредњака да покаже макар мало стида и људског достојанства у свом, све хистеричнијем, обрачуну са сопственим народом и грађанима Србије".

         Он је навео да је данас, одмах "после Вучићевог бруталног напада на њега и Обрадовића, стигла и забрана одржавања сутрашњег скупа Савеза за Србију у сали Скупштине града Ужица, иако је претходно био одобрен простор за одржавање овог догађаја".

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари