Џонсон: G-7 ће формирати специјалну групу за проучавање погубног држања Русије

ШЕФ КАНАДСКЕ ДИПЛОМАТИЈЕ ОБЈАВИО ДА ЋЕ ТА ГРУПА БИТИ „НОВИ ОРГАН”

  • Америчка агенција Bloomberg управо је објавила да ће Путин 7. маја – у дану своје нове председничке инаугурације – потписати указ о развоју земље у наредних шест година. Навела је – позтивајући се на „упућене изворе” – да ће Русија у тих шест година на здравство, образовање и инфрастуктуру – ради осетног подизаања животног стандарда - потрошити 10 трилиона рубаља

          ШЕФ британске дипломатије Борис Џонсон изјавио је да ће земље G-7 формирати „специјалну групу за проучавање погубног држања Русије”.

          Министар спољних послова Канаде, Христи Фриланд, нагласио је да ће то бити „нови орган”. Прецизирао је да ће му задатак бити – ни мање, ни више – „заштита демократије од дезинформација Москве”.

          „Говорили смо о нападу на демократију, о напорима Русије да дестабилизује неке демократије, о руским дезинформацијама” – додао је Фриланд.

          Са изгледом лица као да сам птпуно верује у све ово што је изговорио.

          И ово је доказ да водеће западне земље (плус Јапан) на све могуће начине – и под свим изговорима који им се улине подесни – настоје да прикоче економски развој Русије и њен даљи узлет у статусу велике силе.

          Зато антируским снакцијама као да нема краја. Зато је Доналд Трам кренуо и на пуну експлоатацију америчких нафтно-гасних ресурса да би преко обарања цене енергената извршио трајнији удар на руски државни буџет.

          Зато се из свих западних престоница држи под сталном присмотром. Нарочито потези руског лидера Владимира Путина.

          Америчка агенција Bloomberg управо је објавила да ће Путин 7. маја – у дану своје нове председничке инаугурације – потписати указ о развоју земље у наредних шест година.

          Агенција наводи – позтивајући се на „упућене изворе” – да ће Русија у тих шест година на здравство, образовање и инфрастуктуру – ради осетног подизаања животног стандарда - потрошити 10 трилиона рубаља.

           „Велику седморку”, као што се зна, чине Сједињене Државе, Велика Британија, Француска, Канада, Немачка, Италија и Јапан.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари