ПУТИН: Запад је у НВО у Русији за четири месеца уложио безмало милијарду долара

РУСКИ ЛИДЕР ЋЕ СЕ ПОСЛЕ ПОВЛАЧЕЊА ИЗ ПОЛИТИКЕ ОКРЕНУТИ ПРАВУ, ЛИТЕРАТУРИ И СПОРТУ

* На територији Руске Федерације делују 654 невладине организације које се финансирају из иностранства. То је цела мрежа које је прекрила Русију и све њене регионе.  Те организације су за четири месеца добиле више од 28,3 милијарди рубаља – што је безмало милијарду долара - а на целом Западу функционишу само две НВО које финансира Русија

* Русија не крши никакве међународне забране јер испоручује оружје легитимној влади Сирије. А само преко аеродрома око Сирије – а то су подаци америчке штампе, чини ми се Њујорк Тајмса – сиријска опозиција је у последње време добила три и по хиљаде тона оружја и муниције. Е, то је оно што треба да престане!

         РУСКИ лидер Владимир Путин, који се готово пуних 14 година налази на највишим државним положајима, саопштио је да ће се после повлачења из политике посветити праву, литератури, спортским или друштвеним пројектима.

         „Веома се надам да ћу по завршетку политичке и државне каријере имати прилику да се бавим неким другим питањима и проблемима. Веома волим право, као и литературу, и рачунам да ћу имати прилику – без икаквог повезивања са државним пословима – да се позабавим друштвеним, спортским и другим питањима“, рекао је председник РФ у интервјуу телевизији ARD, уочи посете Немачкој.

         Сваки нормалан човек – нагласио је Путин - мора да гледа даље од неког хоризонта.

         Поменутој немачкој телевизији он је рекао да Русија остаје на путу демократије. Притом је указао да „стандарди демократије“ не могу бити универзални и важити за све земље.

         Русија ће, додао је, створити инструменте који ће омогућити већини да утиче на њену унутрашњу и спољну политику.

         „Ми немамо намеру да скрећемо са демократског пута. То је наш трајни избор. Неки би хтели да ми за две деценије пређемо пут који су неке друге земље савладавале 200, 300 и 400 година. А све мора постепено, корак по корак. Главно је што ми знамо куда идемо и што са изабраног пута нећемо скренути“, подвукао је Владимир Путин.

         У Русији, наставио је Путин, постоји и мора да постоји – као у свакој другој земљи – опозиција. Али, нагласио је, та опозиција не сме да се финансира из иностранства.

         “На територији Руске Федерације делују 654 невладине организације које се, како се испоставило финансирају из иностранства. Замислите: 654, то је цела мрежа које је прекрила Русију и све њене регионе.  Те организације су за четири месеца добиле више од 28,3 милијарди рубаља а на целом Западу функционишу само две НВО које финансира Русија!”

         За немачке гледаоце, који не знају шта је то 28,3 милијарде рубаља, руски лидер је прецизирао да је то равно готово једној милијарди долара. Притом је поновио да су то средства која су поменуте НВО добиле само током протекла четири месеца откако је руска држава увела контролу њихових прихода.

         “Ни ја нисам имао претставу да ствари стоје овако! А то су организације које се баве унутарполитичким активностима. Зар наше друштво нема право да зна ко све и за шта добија новац из вана!? Утолико пре што је тим НВО 855 милиона рубаља стигло преко страних дипломатских мисија”.

         Путин је – замољен да прокоментарише “конфискацију депозита” у кипарским банкама – прво оценио да то дестабилизује целу евро зону и подрива поверење у банке из ЕУ. Одмах потом је указао да, иако многи то не разумеју, Русија има разлога и да буде задовољна избијањем кипарске кризе јер ће натерати многе руске бизнисмене да свој новац држе у властитој земљи.

         Замољен да се осврне на западне замерке Москви да “наоружава Асада”, Путин је поручио западним критичарима: “Русија не крши никакве међународне забране јер испоручује оружје легитимној влади једне земље. А друго: само преко аеродрома око Сирије – а то су подаци америчке штампе, чини ми се Њујорк Тајмса – сиријска опозиција је само у последње време добила три и по хиљаде тона оружја и муниције. Е, то је оно што треба да престане”.

         Руски председник је посебно указао, позвавши се на податке шефа немачке обавештајне службе Герхарда Шиндлера, да против легитимне власти у Сирији ратују већ хиљаде припадника Ал Каиде.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари