ДСС: Касно је за платформу

ВЛАДА ВОДИ ПОЛИТИКУ О КОСМЕТУ ПО УГЛЕДУ НА ПРЕТХОДНУ

         Шеф посланичке групе ДСС Слободан Самарџић изјавио је данас да је косовска платформа, што се тиче те странке у великом закашњењу и да је, без обзира на то какав буде њен садржај, касно да било шта промени и помери набоље

         „Што се тиче ДСС, не морају много журити са том платформом“, рекао је Самарџић новинарима у Скупштини Србије.

         Он је оценио да Влада Србије води политику према Косову по угледу на претходну владу и навео да се на Јарињу данас дешавају протести због резултата примене споразума о интегрисаном управљању прелазима.

         Самарџић сматра да је Србија отишла далеко у подређивању својих интереса захтевима ЕУ и навео да не верује да платформа може да донесе неки преокрет.

         „Ако платформа буде само верификовала оно што је влада до сада радила, а бојим се да ће то урадити, она није ни потребна“, рекао је Самарџић.

         Упитан за какву платформу је ДСС, Самарџић је истакао да би тај документ морао да буде окренут мерама за очување суверенитета и територијалног интегритета.

         „Не знам шта ће у платформи писати, али влада је до сада радила на постепеном предавању Косова и одрицању од свог територијалног интегритета. Добра платформа би ову политику променила за 180 степени“, рекао је Самарџић.

Извор: Агенције

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари